26. 05. 2024 - 08:15
OTKAZ? SAMO DAJTE! Xavi ljudima iz Barce spremio paklenu...
907
Shares
OTKAZ? SAMO DAJTE! Xavi ljudima iz Barce spremio paklenu osvetu zbog načina na koji su ga otpustili?

OTKAZ? SAMO DAJTE! Xavi ljudima iz Barce spremio paklenu osvetu zbog načina na koji su ga otpustili?

26. 05. 2024 - 08:15
0
Shares

Mnogo toga se u proteklih nekoliko mjeseci izdešavalo španskom stručnjaku Xaviju Hernandezu na klupi katalonskog velikana Barcelone.

Prvo je postojala priča da Xavi odlazi, a zatim da ostaje, dok će na kraju ipak spakovati kofere, što je postalo jasno u petak popodne kada je Barcelona saopštila da legenda više neće obnašati funkciju šefa stručnog štaba.

Međutim, svega nekoliko sati nakon emotivne objave poslije koje je možda legendarni veznjak pustio i suzu, stiže vijest o paklenoj osveti koju 44-godišnjak sprema Kataloncima.

Naime, tamošnji izvori javljaju da Xavi planira naplatiti odštetu od Barcelone, a riječ je o višemilionskom iznosu. Iako to ranije nije želio napraviti, presudio je navodno način na koji ga je klupska uprava otpustila na kraju.

Stručni štab po sezoni košta ‘Blaugranu’ čak 15 milijuna eura, dok su Xavi i njegovi pomoćnici imali važeći ugovor i jasno će tražiti isplatu novca.

Polovina od spomenutog iznosa pripada pomoćnicima trenera i oni će dobiti oko 7 milijuna eura, dok se u Kataloniji nadaju da će ostatak novca Xavi oprostiti.

No, kao što smo gore spomenuli, poslije najnovijih dešavanja nekada sjajni nogometaš uveliko razmišlja da naplati puni iznos predsjedniku Joanu Laporti i njegovim saradnicima.

Učitaj još novosti