26. 05. 2024 - 22:47
Očajna situacija u svlačionici velike Barce! Izašlo na vidjelo...
907
Shares
Očajna situacija u svlačionici velike Barce! Izašlo na vidjelo što je Xavi želio uraditi prvoj zvijezdi momčadi

Očajna situacija u svlačionici velike Barce! Izašlo na vidjelo što je Xavi želio uraditi prvoj zvijezdi momčadi

26. 05. 2024 - 22:47
0
Shares

Španski stručnjak Xavi Hernandez dobio je prije nekoliko dana otkaz na mjestu trenera Barcelone, a sada su na površinu počeli da izlaze svi problemi iz svlačionice katalonskog kluba. Barcelona je u petak zvanično objavila da Xavi neće biti trener ove momčadi iduće sezone, te da će večeras na gostovanju Sevilli po posljednji put voditi ‘Blaugranu’.

No, legendarni veznjak je bio neugodno iznenađen odlukom čelnih ljudi da mu uruče otkaz samo nekoliko dana nakon što je saopštio da ostaje i već se počeo pripremati za novu takmičarsku godinu.

Očekivalo se da Španac napravi određene promjene u igračkom kadru kako bi Barcelona bila konkurentnija, ali javno kritikovanje da klub nema dovoljno novca za zvučna pojačanja na kraju ga je koštalo posla.

Nakon što je Xavi dobio otkaz, odmah je na vidjelo počeo izlaziti sav “prljav veš”, a katalonski Sport objavio je danas šta je nekada fenomenalni nogometaš navodno spremao najvećoj zvijezdi ekipe, Robertu Lewandowskom.

Naime, Sport tvrdi da je 44-godišnjak imao namjeru da se odrekne nekoliko prvotimaca kako bi pojačao ekipu, dok se na listi otpisanih među prvima našao upravo Lewandowski.

Xavi je prema navodima pomenutog izvora čak poručio čelnicima Barcelone da neće računati na iskusnog napadača naredne sezone i da ga mogu prodati. Međutim, status Poljaka drastično se mijenja dolaskom Hansija Flicka na kormilo tima, obzirom da imaju sjajan odnos.

Učitaj još novosti