27. 05. 2024 - 16:29
Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde domaćin državnog prvenstva BiH u...
907
Shares
Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde domaćin državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama

Kajakaški klub ‘Buk’ Goražde domaćin državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama

27. 05. 2024 - 16:29
0
Shares

Kajakaški klub “Buk“ Goražde ponovo je dobio organizaciju Otvorenog državnog prvenstva BiH u slalomu na divljim vodama, početkom augusta ove godine. Također, od 31. jula do 2. augista bit će organiziran razvojni kamp na lokalitetu Modrana koji će okupiti respektabilne kajakaše BiH i regiona.Potpredsjednik kluba Sanin Herenda napominje da će državno prvenstvo biti održano u okviru Internacionalnog festivala prijateljstva Goražde 2024.

“Uvertira za ovaj događaj bit će bazične pripreme na izletištu Modran gdje će biti smještene sve ekipe učesnice iz BiH i regije. Drugog dana ćemo odraditi državno prvenstvo u disciplini slalom, a potom nas očekuje Međunarodna trka prijateljstva u spustu za sve kategorije, od pionira do veterana. To je zahtjevnija i kompleksnija organizacija, ali sretni smo što nam je pripala čast da naš klub bude tehnički organizator državnog prvenstva i međunarodne trke”, kazao je Herenda.

Kajakaši Buka na prvenstvu očekuju nastavak dobrih rezultata. U toku je postavljanje staze na kojoj će se goraždanski kajakaši tokom ljeta pripremati za ove događaje.

“Cilj razvojnog kampa je razmjena iskustava i popularizacija kajaka u BiH i regionu. Naš klub je u BiH jedan od pokretača ovog sporta na divljim vodama jer rijeka Drina nam omogućava sve uslove koji su neophodni za bavljenje ovim sportom. Treninzi u KK Buk su besplatni tako da su pozvani svi koji vole ovaj sport da se priključe klubu i osjete čari slaloma i spusta niz rijeku Drinu”, dodaje Herenda.

U klubu su ohrabreni podrškom koju im pružaju posebno njihovi sugrađani.

“Sve više sugrađana se okuplja oko našeg kluba i možemo reći da je kajak ponovo u trendu. Stariji kajakaši i prijatelji kluba koji žive ovdje ali i u inostranstvu pružaju nam nesebičnu podršku, tako da smo zaista sretni što možemo mladim generacijama da prenesemo svoje znanje i ostavimo nešto za budućnost”, kazao je potpredsjednik KK “Buk“ Goražde, prenosi RTVBPK.

Učitaj još novosti