27. 05. 2024 - 23:28
Velež će Evropu ipak igrati na Grbavici, budžet za narednu...
907
Shares
Velež će Evropu ipak igrati na Grbavici, budžet za narednu sezonu bit će višemilionski

Velež će Evropu ipak igrati na Grbavici, budžet za narednu sezonu bit će višemilionski

27. 05. 2024 - 23:28
0
Shares

U Centru za kulturu Mostar večeras je održana druga redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež na kojoj je prezentovano nekoliko važnih noviteta.Prisustvovala su 43 delegata, a po svim tačkama su izvještaji jednoglasno usvojeni. Na početku je, također jednoglasno, usvojen zapisnik sa prethodne Skupštine, održane 23. decembra prošle godine, a potom je (jednoglasno) bez prijedloga i sugestija prisutnih usvojen novi Poslovnik o radu Skupštine FK Velež.

Informacije o radu i aktivnostima Upravnog odbora od prošlog zasjedanja do danas prezentovao je predsjednik Senad Kevelj, a i njegov izvještaj na kraju je jednoglasno usvojen.

Prvi čovjek Rođenih najavio je i mnogo veći budžet za narednu sezonu.

"Projekcija budžeta za ovu godinu je da će 70 posto veći. Opet se neće trošiti više od onoga što imamo. Budžet će biti značajno veći. Iznosit će od prilike sedam miliona maraka", kazao je Kevelj.

Ono što svakako najviše zanima navijače Veleža je gdje će igrati evropske utakmice, a iako je bilo riječ da bi to moglo biti na Bilinom polju u Zenici, čini se da je izbor pao na Grbavicu.

"Velika je vjerovatnoća da ćemo evropske utakmice igrati na stadionu Grbavica. Poslat ćemo dopis i tražiti pomjeranje datuma prve utakmice zbog Dana žalosti tokom obilježavanja genocida u Srebernici i da nam se termin prebaci za dan kasnije (12. jula), ako 11. jula bude predviđeni za domaćina", naveo je Kevelj.

(klix.ba)

Učitaj još novosti