28. 05. 2024 - 19:49
Marca: Hrabri hrvatski ratnici više nisu što su bili? Da...
907
Shares
Marca: Hrabri hrvatski ratnici više nisu što su bili? Da vidimo ko će ih otpisati

Marca: Hrabri hrvatski ratnici više nisu što su bili? Da vidimo ko će ih otpisati

28. 05. 2024 - 19:49
0
Shares

Marci se u analizi Hrvatske pred skori Euro potkrao Hrvatima zanimljiv lapsus. Naime, predstavljajući izbornika napisali su da se zove Zlatko "Ladić". Naravno, mislili su "Dalić". Ovako preimenovan ima isto prezime kao i proslavljeni golman Hrvatske, koji je inače član Dalićevog stožera. Najčitaniji španjolski sportski medij skupinu u kojoj su reprezentacija njihove zemlje, Hrvatska, Italija i Albanija naziva skupinom smrti, prenosi index.hr.

"Dvoranom Opere u Hamburgu se pronio žamor: Ovo je skupina smrti"
"Žamor da je ovo skupina smrti pronio se dvoranom Opere u Hamburgu kada je 2. prosinca prošle godine na izvlačenju skupina za Euro ždrijeb spojio Španjolsku, Italiju i Hrvatsku. Trojcu velikana slaba je utjeha što je u skupini i Albanija, momčad s malo iskustva, ali jako nezgodna. U ovoj grupi su Italija, aktualni prvak Europe. Zatim Hrvatska, polufinalist na dva zadnja SP-a. Tu su finalisti zadnje Lige nacija, Španjolska i Hrvatska. Ovo je skupina u kojoj su hrvatski ratnici, momčad koja godinama iznenađuje svijet", piše Marca i za Hrvatsku ističe:

"Hrvatska zlatna generacija je još tu. Pretrpjela je gubitke, ali je još živa. Hrvati i dalje snivaju da im ta reprezentacija donese naslov, trofej. Europsko prvenstvo im je rana jer reprezentacija koja briljira na SP-ima, na EP-ima od 2008. nije otišla dalje od četvrtfinala. Mnogi tvrde da Hrvati nisu ono što su bili, ali da vidimo tko bi se usudio otpisati momčad ponosnih ratnika kao što je ova."

"Veliki vjernik i posljednji ples legende"
Slijedi dio o "Ladiću": "Veliki vjernik, u smislu religije i vjere, i momčad koja je dosegnula visine koje se Hrvatska nije usudila ni zamišljati. On je idol nacije, a taj status je zaradio teško. Poštovan je u cijelom svijetu." Od igrača Hrvatske, Marca dakako ističe Modrića: "Njega ne treba predstavljati. On je legenda za povijest nogometa. Kapetanu Hrvatske ovo je peti SP. Na prethodna četiri je tri puta igrao protiv Španjolske. Ovo bi trebao biti njegov posljednji ples, ali 2026. je tako blizu da..."

Učitaj još novosti