02. 06. 2024 - 08:14
Luda noć i još luđe jutro: Makhachev nesvakidašnjim potezom...
907
Shares
Luda noć i još luđe jutro: Makhachev nesvakidašnjim potezom savladao Poiriera u nevjerovatnom okršaju

Luda noć i još luđe jutro: Makhachev nesvakidašnjim potezom savladao Poiriera u nevjerovatnom okršaju

02. 06. 2024 - 08:14
0
Shares

Šlag na tortu noći pune spektakularnih događaja stavili su Islam Makhachev i Dustin Poirier u meču za prvaka lake kategorije.

Makhachev i Poirier sastali su se u okviru UFC 302 eventa, a pobjeda je pripala fantastičnom Makhachevu koji je u petoj rundi uspio ‘ugušiti‘ Poiriera i odbraniti naslov prvaka, piše sport1.ba.

Meč je ponudio zaista fenomenalnu borbu u kojoj je Makhachev dominirao početkom iste, ali kako je borba odmicala tako je i Poirier bio sve konkurentniji, a u pojedinim trenucima i osjetno opasniji protivnik. 

U četvrtoj rundi Poirier je i žestoko raskrvario Makhacheva i u tom trenutku se činilo da ima ozbiljnu šansu da dođe do pobjede, no onda je uslijedila sredina pete runde i nevjerovatan potez dagestanskog borca.

Makhachev je na nesvakidašnji način uhvatio Poiriera za nogu, okrenuo ga za 360 stepeni, a onda uradio D‘arce hvat na njegovom vratu i natjerao ga na predaju.

Time je po treći put uspio odbraniti naslov prvaka čime se izjednačio sa mentorom i trenerom Khabibom Nurmagomedovom koji je također tri puta branio pojas lake kategorije prije nego se povukao iz profesionalnog bavljenja MMA-om.

Učitaj još novosti