02. 06. 2024 - 19:47
Džeko: Ja, koji imam 38 godina, kada vidim da mi je selektor...
907
Shares
Džeko: Ja, koji imam 38 godina, kada vidim da mi je selektor Barbarez...

Džeko: Ja, koji imam 38 godina, kada vidim da mi je selektor Barbarez...

02. 06. 2024 - 19:47
0
Shares

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prijateljski meč sa Engleskom u Newcastleu, a dan ranije održana je press konferencija.

Bh. reprezentativci će pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza imati teško gostovanje, zapravo dva, budući da nakon Engleske gostuju i Italiji.

S obzirom na to da fali dosta igrača, neće biti lako novom stručnom štabu, ali raduje "svježina" koju smo dobili odabirom za selektora bivšeg legendarnog kapitena.

Edin Džeko, kapiten i najbolji igrač BiH, iskoristio je press konferenciju da se osvrne na dolazak Barbareza i smatra da je samo njegovo prisustvo već velika stvar za igrače.

"Mislim da je ovo što je došlo sada moglo da dođe i dosta ranije. Ja kao neki iskusan igrač znam šta znači kada te trenira jedno fudbalsko ime. Na stranu da li neko ima ili nema iskustva. Tu su Sergejovi saradnici koji godinama rade u fudbalu i na svaki način mogu da mu pomognu", rekao je Džeko, pa je dodao:

"Ja, koji imam 38 godina, kada vidim Barbareza da mi je selektor, ja sam ponosan, a zamislite tek ove momke kako oni gledaju na to... Sama ta činjenica je početak nečeg novog i sama ta činjenica govori da svaki taj igrač ne da će dati 60-70 posto kao što je bilo u prošlosti, nego će dati više od 100 posto. Samo to je pozitivna stvar, a o ostalom da ne pričamo, to će sve doći svojim tokom."

Džeko je imao napornu sezonu i nije sigurno hoće li se sutra naći u sastavu, ali svakako je uz reprezentaciju.

Sergej Barbarez se nije osjećao dobro i nije putovao jutros sa reprezentacijom, pa će naknadno doći.

"Nećemo da reprezentacije bude prolazna stanica. Ove dvije utakmice ćemo izgurati, ne želimo da neko dobije osjećaj da je tu jer je neko otkazao. Prema našim planovima imamo 30 igrača koje želimo zadržati", rekao je Barbarez u najavi utakmice.

"Pokušat ćemo vratiti kult reprezentacije, pokušati vratiti vjeru u žitelje ove države, puniti stadione kao prije, to nam je neki plan A."

Postoji niz sjajnih igrača koji zbog povreda ne igraju sutra, a nema ni iskusnih Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, koji su se oprostili od nacionalnog dresa. Čini se da je isto uradio i Stjepan Lončar, budući da se nije pojavio iako je dobio naknadni poziv Barbareza.

Učitaj još novosti