05. 06. 2024 - 08:13
ALKARAZ U NEVJERICI ZBOG NOVAKA: Iznenađen sam što se POVUKAO!...
907
Shares
ALKARAZ U NEVJERICI ZBOG NOVAKA: Iznenađen sam što se POVUKAO! Navijači su sigurno FRUSTRIRANI!

ALKARAZ U NEVJERICI ZBOG NOVAKA: Iznenađen sam što se POVUKAO! Navijači su sigurno FRUSTRIRANI!

05. 06. 2024 - 08:13
0
Shares

Specijalni izvještač žKurira iz Pariza: Vuk Brajović

Karlos Alkaraz je ponovo u polufinalu Rolan Garosa, i ponovo se susreće sa svjetskim brojem 1 - što od ponedjeljka postaje Janik Siner. Cicipas je pobijeđen bez izgubljenog seta i to je bila manifestacija moći i takmičarske spremnosti da je Alkaraz spreman da ovdje ove godine osvoji svoj treći Slem na trećoj različitoj podlozi.

Upitan za kratak komentar meča, Alkaraz odgovara:

"Prije svega sam sretan što sam u polufinalu Rolan Garosa, lijepo je igrati polufinale ovdje. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Janika ponovo. To je težak izazov, spreman sam za njega i nadam se da će svi uživati u meču kao i ja", najavljuje polufinale Alkaraz.

Kada budete igrali sa Janikom, šta će biti najteži dio, a u čemu ćete najviše uživali?

"Morate da trčite kao na maratonu. Mislim da nema ni jedan los aspekt igre, da sve što radi - radi perfektno. Način na koji udara lopticu je izuzetan, gura vas do limita na svakoj loptici. Ja volim takve mečeve, i prethodni susreti koje smo igrali su bili takvi. Volim to, volim da tražim rješenja kao što sam to radio ranije, i pronalazio sam način da ga dovedem u problem. To je dobro za tenis," smatra Alkaraz.

Biće sigurno uzbudljivo protiv Sinera, da li osjećate neko uzbuđenje?

"Možda malo više nervi rade. On je vjerovatno jedan od najvećih izazova trenutno u tenisu, najbolji teniser na svijetu i od sada prvi na planeti. Biće interesantno. Svi su želeli da igramo to polufinale, i mislim da će biti sjajno za navijače.

O Novakovom povlačenju kaže da je time bio iznenađen.

"Bio sam iznenađen što se povukao sa turnira nakon što sam gledao meč juče. Završio je igrajući sjajan tenis, ali je vjerovatno bol na kraju meča bila upozoravajuća. Bilo je veliko iznenađenje što se povukao, ali se oko toga dogovorio se sa timom i doktorom. Tenis je takav, morate da se suočite sa tim. To što nemate Đokovića na turniru sigurno će biti malo frustrirajuće za navijače.

Učitaj još novosti