09. 06. 2024 - 20:50
Direktor Bayerna napao Mbappea i Real: Ovaj će transfer...
907
Shares
Direktor Bayerna napao Mbappea i Real: Ovaj će transfer sahraniti fudbal

Direktor Bayerna napao Mbappea i Real: Ovaj će transfer sahraniti fudbal

09. 06. 2024 - 20:50
0
Shares

Sportski direktor Bayerna Max Eberl dao je intervju za njemačke novine "Sueddeutsche Zeitung" u kojem se osvrnuo na trenutnu situaciju u nogometu ulaskom arapskog kapitala i dramatičnim rastom cijena igrača.

Posebno se dotakao prelaska francuske superzvijezde Kyliana Mbappea u redove španskog i evropskog prvaka Reala iz Madrida."Uvijek možete postati pohlepniji s novcem, ali svako ko je pohlepan s novcem postepeno će zakucati ekser u kovčegu nogometa.

Ako u jednom trenutku sav novac ode s tržišta, tada više neće biti ništa za napraviti. Previše je novca i u jednom trenutku imate osjećaj da će eksplodirati", rekao je Eberle nakon što su ga pitali o Mbappevom transferu iz prvaka francuske Paris Saint Germaina u redove "Kraljevskog kluba".

Što se tiče dolaska saudijskog kapitala, Eberl je insistirao da trenutna slika ovog sporta nije održiva.

"Novac odlazi s tržišta. Nijedan klub nema koristi od ovoga. Igrači, porodice, agenti, svi imaju koristi, ali ne i klubovi. U prošlosti su barem klubovi imali koristi", objasnio je on.

Osim toga, sportski direktor najvećeg njemačkog kluba osvrnuo se na dilemu s kojom se timovi suočavaju između sportskog uspjeha i finansijske stabilnosti.

"Naravno, znam da mi ovdje neće pljeskati ako završimo peti, ali naše brojke rastu. Bayern je uspješan.

Naravno, želim biti uspješan i u sportu, i ja imam tu dilemu stalno", rekao je Eberl.

Učitaj još novosti