12. 06. 2024 - 17:29
KORIŠTENA ĆE BITI UZ POSEBNO OBJAŠNJENJE: Velika promjena...
907
Shares
KORIŠTENA ĆE BITI UZ POSEBNO OBJAŠNJENJE: Velika promjena VAR-a pred EURO!

KORIŠTENA ĆE BITI UZ POSEBNO OBJAŠNJENJE: Velika promjena VAR-a pred EURO!

12. 06. 2024 - 17:29
0
Shares

VAR tehnologija biće korišćena i na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu. Za tu priliku biće uvedeno i jedno posebno pravilo koje će se sigurno dopasti svim navijačima i ljubiteljima ove igre. Dobiće i objašnjenje za sporne situacije koje se budu pregledale putem snimaka.

Novinar Radio Monte Karla Nikolas Peltijer otkrio je da će na velikim TV ekranima na stadionu BITI prikazana situacija koja se gleda i da će se tu naći i zvanično objašnjenje konačne odluke sudije u vezi te sporne situacije.

Naveden je i jedan primjer kako bi to objašnjenje trebalo da izgleda. Uzet je primjer penala, odnosno igranja rukom u kaznenom prostoru.

"Fudbaler Njemačke sa brojem devet dotakao je loptu svojom lijevom rukom koja se nije nalazila u prirodnom položaju, već je bila iznad ramena i činila je tijelo većim", stoji u primjeru.Dakle, više se neće dovoditi u pitanje i razmatrati šta je arbitar gledao, na šta je mislio i slično, već će odmah direktno moći da se vidi objašnjenje konačne odluke i zbog čega je ona donesena.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti