12. 06. 2024 - 21:31
ROŽMAN JE OD DANAS BIVŠI TRENER SARAJEVA: Zadovoljan svojim...
907
Shares
ROŽMAN JE OD DANAS BIVŠI TRENER SARAJEVA: Zadovoljan svojim anganžmanom u klubu

ROŽMAN JE OD DANAS BIVŠI TRENER SARAJEVA: Zadovoljan svojim anganžmanom u klubu

12. 06. 2024 - 21:31
0
Shares

Slovenački stručnjak Simon Rožman je od danas i službeno bivši trener Sarajeva. Naime, Rožman i Bordo klub su sporazumno raskinuli saradnju, a ko će ga naslijediti na klupi u ovom trenutku nije poznato, iako se špekuliše da je povratak Kodre na Koševo najizglednija opcija.

Rožman je u Sarajevo stigao na početku prošle sezone nakon što je klub sporazumno raskinuo saradnju sa Mirzom Varešanovićem.

Dolazak provjerenog stručnjaka na klupu njihovog kluba je obradovao navijače, no na kraju sezona je završena bez trofeja ali uz izboren nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige.Svjestan je Rožman da nisu ispunili očekivanja vjernih navijača i do kraj ispunili potencijal ekipe i kluba. Upravo je to i naglasio u oproštajnoj poruci od Sarajeva.

"Hvala svima koji su bili uz nas u ovoj izazovnoj sezoni. Na kraju smo došli do osnovnog cilja ali smo svjesni da nismo u potpunosti zadovoljlili očekivanja naših vjernih navijača i do kraja ispunili potencijal ekipe i kluba", za SportSport.ba je istakao Rožman.Nije slovenački stručnjak htio mnogo govoriti o dešavanjima u klubu koja su dovela do raskida saradnje. Zahvalio se svim zaposlenicima i saradnicima sa kojima radio.

"Hvala upravi na povjerenju, velika hvala svim zaposlenicima od ljudi koji su održavali terene, ekonomima, team manedžeru, našem medicinskom timu, mom stožeru i sportskom direktoru. Svim igračima želim velike karijere, svi do jednog su pokazali puno kvalitete i karaktera i dio mog srca ostaje sa njima i vjerujem da oni imaju sve što treba da ovaj veliki klub odvedu do vrha. Hvala PR službi za jako korektan i profesionalan odnos", govori Rožman.

Na kraju je istakao da i pšored toga što im se putevi razilaze, Sarajevo će u njemu imati iskrenog navijača.

"Iako nam se danas sportski putevi razilaze, klub ce u meni imati iskrenog navijača", zaključio je sada već bivši trener Sarajeva.Učinak Simona Rožmana na klupi FK Sarajevo
Slovenački stručnjak je Sarajevo vodio na ukupno 36 meča. Klub je pod njegovim vodstvom ostvario 18 pobjeda, devet remija i isto toliko poraza.

Tri meča je Rožmanovo Sarajevo dobilo sa četiri gola razlike (Tuzla City 6:2, 5:1 i GOŠK 4:0) i to su najubjedljivije pobjede, dok su porazi od 3:0 protiv Željezničara i Sloge Meridian najubjedljiviji u njegovoj eri na klupi Bordo tima.

Svoj prvi meč na klupi Sarajeva je odradio 11. avgusta prošle godine. Na Koševu je tada Sarajevo rezultatom 3:0 savladalo Posušje, dok je, danas će se ispostaviti, u posljednjem meču kao trener sa Sarajevom remizirao na gostovanju u Širokom Brijegu (2:2).

Sarajevo je pod njegovim vodstvom na 36 mečeva postiglo 64 pogotka, a primilo 42.Na kraju dodajmo da je Rožman osim Sarajeva u dosadašnjoj karijeri vodio Domžale i Celje u dva navrata, te Rijeku i Maribor.

I u Sloveniji i Hrvatskoj je osvajajo trofeje, dok mu to u Bosni i Hercegovini nije pošlo za rukom. U Hrvatskoj je sa Rijekom osvojio Kup, a u Sloveniji je također osvojio Kup sa Domžalama.

Učitaj još novosti