13. 06. 2024 - 09:15
EMOTIVNE RIJEČI PREDSJEDNIKA FK SARAJEVA: Učinit ćemo sve da...
907
Shares
EMOTIVNE RIJEČI PREDSJEDNIKA FK SARAJEVA: Učinit ćemo sve da navijači FK Sarajevo budu ponosni na svoj klub

EMOTIVNE RIJEČI PREDSJEDNIKA FK SARAJEVA: Učinit ćemo sve da navijači FK Sarajevo budu ponosni na svoj klub

13. 06. 2024 - 09:15
0
Shares

Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo, uputio je javnosti veoma dirljivo saopćenje u kojem se dotakao svog kluba, ali uputio poruku i vjernim navijačima bordo boje.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:"Ne mogu opisati koliko sam puta u posljednjih nekoliko sedmica želio javno saopćiti mnoge stvari koje su vas s pravom zanimale, a još i više reagirati na brojne neistine koje su se iznosile.

Međutim, morao sam biti strpljiv. Puno toga što radimo na jačanju našeg kluba moglo je biti ugroženo da sam postupio drugačije. Sada, kada smo uspjeli neke procese privesti kraju, vrijeme je da, prije svega, svima vama zahvalim na strpljenju, ali najviše na ljubavi, podršci i vjernosti koju pružate i iskazujete prema FK Sarajevo.

Mene pokreću iste emocije.

Ljubav prema našem klubu i glad prema zajedničkom uspjehu bili su i ostaju moji ključni motivi za sve što radim u FK Sarajevo. Svjestan sam i da je bilo određenih propusta i grešaka u proteklom periodu. Neke od njih sam pravio i sam. No, ono što je bitno jeste da smo svi mi u FK Sarajevo nepokolebljivi u realizaciji naših srednjoročnih i dugoročnih planova i, što je najvažnije, sposobni smo prepoznati i prevazilaziti poteškoće, kao i priznati i ispravljati greške koje se u tom procesu dešavaju.


Sve odluke koje smo donijeli u proteklim danima, donijete su u najboljem interesu FK Sarajevo. Svjesni smo da će sljedeća sezona biti izuzetno izazovna i zato smo pažljivo i dugo promišljali prije odluka koje smo donijeli.

Od novog trenera i cijele ekipe očekujemo, prije svega, borbu za titule u domaćim takmičenjima. Ovo je cilj za narednu i svaku sljedeću sezonu.Čvrsto smo opredijeljeni okončati rekonstrukciju svih sportskih, ali i drugih odjela u klubu, te osigurati kompetentne ljude na svim pozicijama. Od svih koji rade u klubu očekujem maksimalnu radnu etiku, energiju, odgovornost i entuzijazam, kao i potpunu posvećenost. Želim i da znate da su vlasnici kluba čvrsto opredijeljeni za nova ulaganja u sportski razvoj i infrastrukturu. Ti projekti su već definirani i krećemo sa njihovom realizacijom.

Učinit ćemo sve što je u našoj moći da navijači FK Sarajevo budu ponosni na svoj klub i da svoju pozitivnu emociju prema klubu prenose i na svoju porodicu u svakodnevnom životu.

Naše Sarajevo treba biti izvor radosti za sve koji ga vole. Moja vizija nije samo uspješan klub, moja vizija je FK Sarajevo kao jedna velika porodica svih njegovih navijača.

Učitaj još novosti