13. 06. 2024 - 10:28
TRENUTNO NAJBOLJI TENISER NA SVIJETU: Rafael Nadal napada dva...
907
Shares
TRENUTNO NAJBOLJI TENISER NA SVIJETU: Rafael Nadal napada dva zlata na Olimpijskim igrama u Parizu

TRENUTNO NAJBOLJI TENISER NA SVIJETU: Rafael Nadal napada dva zlata na Olimpijskim igrama u Parizu

13. 06. 2024 - 10:28
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal iskoristio je specijalno pravilo, pa će i ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama - iako mu aktuelni plasman na ATP ne bi omogućio odlazak u Pariz. Ipak, učešće na terenima koji su tokom prethodne dvije decenije bili njegov drugi dom veće je od nastupa nekih drugih španskih tenisera, pa je odluka selektora Davida Ferera da u Pariz povede Nadala, koji će čak igrati i dubl sa Karlosom Alkarazom.

Ujedno, ovo znači da se Rafa neće pojaviti na Vimbldonu! Kako se može zaključiti iz riječi selektora Davida Ferera, Španac je odlučio da u potpunosti propusti dio sezone na travi, kako bi što spremniji dočekao Olimpijske igre. Nije isključeno da se u narednom periodu pojavi na nekom manjem turniru koji se igra na šljaci, kako bi se pripremao za Pariz, ali je već sada sigurno da ćemo ga gledati u borbi za nove zlatne medalje.

Koliko je Špancima važno da Rafael Nadal ostvari dobar rezultat u Parizu pokazuje i potez koji su povukli prethodnih dana. Nekada najbolji teniser planete iskoristiće zaštićeni ranking na ATP listi da istisne iz tima Pedra Martineza, koji se zbog toga pobunio. Nije mu bilo drago, ali mu je jasno da nema nikakve šanse..."U ovom slučaju zaštićeni ranking dovodi do nepravde jer niko od nas neće propustiti Olimpijske igre zbog povrede. Bez obzira na to što je Rafa u pitanju, neko koga svi želimo da vidimo na Olimpijskim igrama, pa i ja, ne vidim da je ovo fer. Kao kada bi se ja sada povrijedio pa bi za četiri godine uz zaštićeni ranking otišao na Olimpijske igre u Los Anđelesu", istakao je u Parizu vidno razočarani Martinez.

Učitaj još novosti