13. 06. 2024 - 20:50
Žrijeb prvog i drugog pretkola: Evo kad će predstavnici BiH...
907
Shares
Žrijeb prvog i drugog pretkola: Evo kad će predstavnici BiH dobiti rivale u Evropi

Žrijeb prvog i drugog pretkola: Evo kad će predstavnici BiH dobiti rivale u Evropi

13. 06. 2024 - 20:50
0
Shares

U narednoj sedmici predstavnici Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima će saznati svoje protivnike u prvim kvalifikacionim rundama.

Bosnu i Hercegovinu će naredne sezone u Evropi predstavljati Borac, Zrinjski, Velež i Sarajevo. Zrinjski je, podsjetimo, prošle sezone ispisao historiju postavši prvi bh. klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Prvak WWin lige Borac će u kvalifikacijama za Ligu prvaka krenuti od prvog kola. Žrijeb je 18. juna, a klub iz Banje Luke se nalazi među nosiocima. Dan kasnije oni će saznati i potencijalnog protivnika u drugoj kvalifikacionoj rundi. Utakmice prvog kola kvalifikacija na rasporedu su 9. i 10. jula, a revanši sedam dana kasnije.

U Konferencijskoj ligi našu zemlju će predstavljati Zrinjski, Velež i Sarajevo. Plemići će startovati od drugog pretkola i na žrijebu će imati povlašteni status, dok će Sarajevo i Velež krenuti od prve runde, gdje će samo Sarajevo imati povlašteni status.

Žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige na rasporedu je 18. juna, a za drugo pretkolo dan kasnije,piše klix.ba.

Prve utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 11. jula, a revanš dueli 18. jula. Prve utakmice drugog pretkola na rasporedu su 25. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Učitaj još novosti