13. 06. 2024 - 22:30
SVE ĆE DA PRŠTI NA POLJUDU! Gattuso je tek stigao, a već...
907
Shares
SVE ĆE DA PRŠTI NA POLJUDU! Gattuso je tek stigao, a već mijenja poziciju Livaji, legenda u novoj ulozi

SVE ĆE DA PRŠTI NA POLJUDU! Gattuso je tek stigao, a već mijenja poziciju Livaji, legenda u novoj ulozi

13. 06. 2024 - 22:30
0
Shares

Ogromna stvar za hrvatski, ali i nogomet na našim prostorima desila se kada je Gennaro Gattuso odlučio da naredne sezone predvodi momčadi splitskog Hajduka.

Igračka legenda stiže na Poljud nakon serije nešto manje uspješnijih angažmana, a odmah se opravdano počelo pisati o njegovom odnosu sa Markom Livajom.

Nikola Kalinić je ovim potpisom odradio ogroman posao i pokazao da je zaista kompetentan za posao, a dolazak Gattusa znači i stariji planovi za novu sezonu.

Prenosi se da će novi trener na Poljudu pomjeriti igračku legendu ovog kolektiva nešto defanzivnije od njegove prirodne pozicije, dok će na njegovo mjesto stiži drugi golgeter.

Dakle, Gattuso će najizvjesnije igrati sa formacijom u kojoj će Hrvat igrati iza napadača, a vjerovatno mlađi konkurent će biti zadužen za postizanje većine pogodaka.

Što se tiče temperamentnog Italijana, kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u februaru tekuće godine.

U Španiji je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog štaba Palerma, zatim grčke OFI Crete te italijanske Pise.

Učitaj još novosti