14. 06. 2024 - 09:41
Fener, Hajduk ili neko treći: Džeku odali potezi na društvenim...
907
Shares
Fener, Hajduk ili neko treći: Džeku odali potezi na društvenim mrežama?

Fener, Hajduk ili neko treći: Džeku odali potezi na društvenim mrežama?

14. 06. 2024 - 09:41
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ima još godinu dana ugovora s Fenerbahčeom, ali se u Hrvatskoj pojavila vijest da bi mogao doći u Hajduk, nakon što je splitski klub preuzeo Gennaro Gattuso, a sportski direktor je Džekin prijatelj Nikola Kalinić.

Džeko se sa Hajduk godinama "povezuje", a sve zbog velikog prijatelja i Hajdukove legende Senijada Ibričića. Ranije nije bilo realno očekivati igrača poput Džeke u Splitu, ali sada kada se primakao kraju karijere, to uopšte nije nerealno.

Nakon sezone u kojoj je bio prvi strijelac za Fenerbahče, postoji mogućnost da napusti Istanbul. Jose Mourinho je navodno otpisao Džeku, koji bi zbog toga mogao da pogleda prema Dalmaciji, a istovremeno ga hoće u Saudijskoj Arabiji.

No, Džeko ne bi imao ništa protiv da ostane u Istanbulu, ali to će ovisiti o planovima novog trenera Mourinha, dok bi Split svakako bila dobra destinacija za život bh. fudbalera i njegove porodice, posebno ako se zna da u Dubrovniku imaju privatne poslove.A uostalom, u Hajduku bi sreo svog prijatelja Ivana Perišića, kao i mnogo njemu dragih ljudi. Uz sve to bio bi još bliže svom Sarajevu i svojoj kući. Jedno je sigurno, bit će "more" glasina na tu temu narednih sedmica, sve dok ne završi ljetni mercato.

Na društvenim mrežama se pak prati svaki Džekin potez i svaki korak. Veliku pažnju privukla je i objava "Mladih navijača Fenerbahčea". Objavili su status "Volimo te Edin Džeko", a bh. reprezentativac je istu lajkao na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Istovremeno je, navode turski mediji, blokirao sve one koji su dijelili objave "Go home Džeko", očito grupe navijača koji smatraju da Edin ne treba ostati u Feneru. Na taj se način možda i odao, pokazao da ima veliku želju i planove da ostane na Bosforu unatoč snažnim interesima sa svih krajeva svijeta.

Iako postoje oni koji nisu za ostanak Džeke, ipak je većina za to da prvi strijelac tima i naredne sezone nosi žuto-plavi dres. Ostaje da se vidi šta će se dešavati na tom polju, bit će sigurno puno rotacija u timu Fenera, koji je odlučan da konačno prvi put od 2014. osvoji titulu, ali ponovo će se žestoko boriti sa Galatom za prvo mjesto.

Dovođenje silnih zvijezda nije pomoglo prošle sezone, no mnogi krivca najviše vide u treneru Ismailu Kartalu, zbog čega je na kraju i otpušten, a na njegovo mjesto doveden legendarni Portugalac Jose Mourinho.

Interesantnu je izjavu inače dao Mourinho kada je tek stigao u Istanbul. Rekao je da se nada da će njegovi igrači što prije ispasti sa Eura kako bi što prije mogao da radi s njima. To bi onda značilo da se nada da će Srbija i Hrvatska ispasti u grupnoj fazi, kako bi Livaković i Tadić što ranije počeli da se spremaju za novu klupsku sezonu.Postoje već sada jasne ideje Portugalca što se tiče igračkog kadra, a svoju listu želja dao je predsjedniku Aliju Kocu i vodstvu Fenera, također i onu "crnu listu" na kojoj se nalaze mnogi, a čini se i Edin Džeko, dok je i budućnost Radeta Krunića pod velikim pitanjem.

On je navodno blizu prelaska u Saudijsku Arabiju gdje ga sa sobom želi povesti Kartal. No, to je za sada sve u domenu špekulacija. Kako god, još jedan vruć mercato je ispred nas, a turski Fener kao i prošlog ljeta uz Saudijce u centru pažnju.

Učitaj još novosti