14. 06. 2024 - 19:19
ŠKOTI OKUPIRALI MINHEN: Totalna ludnica je nastala kada su...
907
Shares
ŠKOTI OKUPIRALI MINHEN: Totalna ludnica je nastala kada su vidjeli specijalnog gosta

ŠKOTI OKUPIRALI MINHEN: Totalna ludnica je nastala kada su vidjeli specijalnog gosta

14. 06. 2024 - 19:19
0
Shares

Na ulicama Minhena već tri dana vlada totalna ludnica, a najveći krivci za to su navijači Škotske.

Čak 200.000 Škota stiglo je u Minhen da bodri svoju selrkciju i na ulicama je totalni delirijum, domaćini su i pomalo u šoku.

Škotska fudbalska reprezentacija je poznata po nevjerovatnoj podršci sa tribina, a Škoti su sada odlučili da pomjere granice.U grupnoj fazi će na tri utakmice imati podršku o kojoj će se pričati, a navijači već ruše rekorde.

Par sati prije utakmice sa Njemačkom nastala još veća ludnica kada su škotski navijači na ulicama Mihnena sreli legenud ostrvskog fudbala.U Minhen je stigao legendarni Sir Alex Ferguson da bodri Škotsku, a navijači su odmah iskoristili priliku za fotografisanje.Inače na ulicama Minhena nije bilo ni najmanjeg nereda, iako je kao što smo rekli stiglo oko 200.000 škotskih navijača.

Nema sumnje da će fudbaleri Škotske imati ogromnu podršku i motiv da iznenade domaćine u prvoj utakmici prvenstva.

Navijači ove države sa sjever Evrope još jednom su pokazali šta znači fanatizam, ali i patriotizam.Interesantno, Škotska će sve mečeve grupne faze igrati u terminu od 21 sat što je i centralni termin tako da su navijači i po tom pitanju zadovoljno, pogotovo ako budu vladale velike vrućine.

Nakon Minhena, Škotska drugi meč grupe A igra protiv Švicarske 19. juna u Kolnu, a treći meč grupe A protiv Mađarske igraju 23. juna u Stuttgartu.

Cilj Škotske je prolazak grupne faze, a uz ovakvu podršku sigurno da će imati ogroman vjetar u leđa.

Možemo već sada reći da Škoti vjerovatno imaju i najveću podršku na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti