14. 06. 2024 - 20:12
NEVJEROVATNO: Navijači uletjeli na teren tokom treninga u...
907
Shares
NEVJEROVATNO: Navijači uletjeli na teren tokom treninga u Portugalu (VIDEO)

NEVJEROVATNO: Navijači uletjeli na teren tokom treninga u Portugalu (VIDEO)

14. 06. 2024 - 20:12
0
Shares

Većina fudbalskih reprezentacija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu odlučile su jedan trening otvoriti za navijače kako bi ih imali priliku pozdraviti pred početak takmičenja.

Međutim, organizatori imali popriličnih problema prethodnih dana da smire navijače koji su željeli doći do svojih miljenika, a u reprezentaciji Portugala očigledno nisu ništa naučili od protivničkih selekcija.Tim Roberta Martineza odradio je današnji trening pred navijačima, a ubrzo je došlo do pravog haosa. Ogroman broj njih je uletio na teren pokušavajući doći do fudbalera.

Neki od njih su uspjeli u tome. Utrčali su na teren, glavna meta je bio naravno Cristiano Ronaldo, a pojedini igrači su morali lično da se zaštite.Golman Portugala Jose Sa lično je odlučio da se riješi jednog od navijača. Sredio ga je u stilu NFL igrača.Osiguranje je na kraju nekako uspjelo smiriti razjarenu gomilu. Trening je nastavljen, ali definitivno će reprezentacije drugi put razmisliti o tome da li će dopustiti treninge otvorene za navijače.

Na treningu portugalske selekcije danas je bilo nestvarnih 8.000 ljudi i prava je sreća da nije došlo do nekog većeg skandala.

Navijači koji su utrčali na teren privedeni su u policijske stanice i oni vjerovatno neće moći gledati utakmice Evropskog prvenstva na tlu Njemačke.Ovakve situacije izuzetno su opasne za fudbalere. Nikad se ne zna šta je kome u glavi i šta može pokušati kako bi se proslavio.

Raspored utakmica Portugala na EP
Reprezentacija Portugala važi za jednog od favorita za osvajanje trofeja u Njemačkoj i imaju veoma pristojnu grupu u kojoj ne bi trebali imati problema oko prolaska dalje.

Prvenstvo ova selekcija otvara 18. juna u Leipzigu duelom protiv Češke Republike, četiri dana kasnije slijedi duel s Turskom, a ovaj duel se igra u Dortmundu.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti