14. 06. 2024 - 20:53
SVE JE KRENULO KAKO TREBA: Samo što je postao trener...
907
Shares
SVE JE KRENULO KAKO TREBA: Samo što je postao trener Dortmunda, Şahin dobija i potpis najtraženijeg napadača

SVE JE KRENULO KAKO TREBA: Samo što je postao trener Dortmunda, Şahin dobija i potpis najtraženijeg napadača

14. 06. 2024 - 20:53
0
Shares

Nogometnu javnost iznenadila je vijest kako je Edin Terzić istupio sa funkcije vođe stručnog štaba Borussije Dortmund u kojoj se očigledno dešavaju velike promjene.

Ipak, iako vlada turbulentan period u klubu, uprava ‘Milionera’ ne gubi kompas i imaju jasan plan u kojem smjeru želi da ide njihova momčad i naredne sezone.

S tim u vezi, dogovoreno je da funkciju prvog trenera momčad obavlja dosadašnji pomoćni trener Edina Terzića, Nuri Şahin kojem se poklopilo dosta stvari ovim angažmanom.

Naime, problem mu u svlačionici neće praviti buntovnik Mats Hummels koji vjerovatno odlazi iz kluba, dok će istovremeno dobiti i potpis najtraženijeg napadača u Evropi.

Novinar Sky Sport Newsa Dennis Bayer prenosi kako je Serhou Guirassy pristao na transfer, odnosno kako se žei pridružiti Borussiji ovog ljeta.

Iza iskusnog golgetera je sezona karijere i kao takav je bio na vrhu liste mnogobrojnih velikana u Evropi, ali je Dortmund očigledno još jdnom odradio sjajan posao.

Tako će Şahin dobiti provjereno rješenje u vrhu napada, dok će Guirassy kroz transfer karijere nastaviti svoj nogometni put.

(sportam.info)

Učitaj još novosti