14. 06. 2024 - 22:19
JOŠ JEDAN IGRAČ NA VRATIMA LIVERPOOLA: Van Dijk postaje...
907
Shares
JOŠ JEDAN IGRAČ NA VRATIMA LIVERPOOLA: Van Dijk postaje najplaćeniji defanzivac ikada?

JOŠ JEDAN IGRAČ NA VRATIMA LIVERPOOLA: Van Dijk postaje najplaćeniji defanzivac ikada?

14. 06. 2024 - 22:19
0
Shares

Nizozemski stručnjak Arne Slot je tek stigao u Liverpool, a već se suočava sa velikim problemima jer su zvijezde na Anfieldu itekako tražene, a Jürgen Klopp više nije tu da osigurava njihov ostanak.

Činjenica je kako se Virgil Van Dijk od trenutka kad je Klopp najavio svoj odlazak iz kluba pominjao kao nogometaš koji bi mogao napustiti Anfield.

Priča se u proteklo vrijeme pomalo smanjila, ali sredinom sedmice su ponovo stigle vijesti koje Slot na novom poslu neće dočekati sa oduševljenjem.

Naime, na Anfieldu više ništa ne bi moglo biti isto jer bogati Al-Nassr stiže po Van Dijka kojeg planiraju učiniti najplaćenijim defanzivcem u historiji.

Aymeric Laporte je debelo podbacio u Saudijskoj Arabiji i momčad Cristiana Ronalda je u potrazi za novim defanzivnim angažmanom, a čini se da je primarna meta odabrana.

Marca prenosi kako se generalni direktor Al-Nassra već sastao sa predstavnicima nizozemskog diva i da s tim u vezi postoji ogromna mogućnost da on završi na Bliskom istoku.

32-godišnji Nizozemac je u Liverpoolu od 2018. godine kada je ovaj velikan za njega izdvojio 85 miliona eura. Ugovorom je vezan do 2025. godine.

(sportam.info)

Učitaj još novosti