15. 06. 2024 - 16:32
ALKARAZ POTPISUJE POSEBAN UGOVOR: Takav su imali samo Federer...
907
Shares
ALKARAZ POTPISUJE POSEBAN UGOVOR: Takav su imali samo Federer i Nadal

ALKARAZ POTPISUJE POSEBAN UGOVOR: Takav su imali samo Federer i Nadal

15. 06. 2024 - 16:32
0
Shares

Karlos Alkaraz osvojio je Rolan Garos, svoj treći grend slem u karijeri. Postao je najmlađi igrač u istoriji koji je podigao pehare na tri različite podloge na četiri najveća turnira u "bijelom sportu", a za sve to dobiće nagradu od čak 190 miliona evra! Nije u pitanju nagradni fond...

Radi se o novom sponzorskom ugovoru sa kompanijom "Najk". Trenutni mu ističe 2025. godine i zbog toga će vrlo brzo da stavi paraf na produžetak saradnje na 10 godina i za to će dobiti nestvarnu sumu od 190 miliona evra. Španski portal "Relevo" tvrdi da to neće da bude jedina stvar koju će da dobije.

Prema njihovim informacijama Alkaraz će dobiti i svoj logo, odnosno radiće se na stvaranju njegovog brenda. Primjera radi to je u svetu tenisa pošlo za rukom samo dvojici tenisera Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Radi se naravno o ugovorima koji su imali sa "Najkom" koji im je napravio njihov poseban logo.Interesantan je podatak da je "RF" logo, koji je postao zaštitni znak Federera, Švajcarac dobio kada je imao 26 godina, dok je Rafa logo bika dobio kada je imao 27 godina. Istu čast Karlos je dobio samo nekoliko nedjelja pošto je proslavio 21. rođendan.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti