20. 06. 2024 - 07:57
TRANSFER NA POMOLU: Ibrahimović u Milan dovodi sjajnog Bosanca
907
Shares
TRANSFER  NA POMOLU: Ibrahimović u Milan dovodi sjajnog Bosanca

TRANSFER NA POMOLU: Ibrahimović u Milan dovodi sjajnog Bosanca

20. 06. 2024 - 07:57
0
Shares

Ibrahimović već nekoliko mjeseci obnaša funkciju savjetnika u Milanu, ali ima izuzetno jake ovlasti te je njegova riječ presudna za dovođenje trenera i igrača.

Nedavno su Rossoneri za šefa struke postavili Paula Fonsecu i sada se okreću rješavanju igračke križaljke. Jedna od meta je i najbolji Bosanac iz prošle sezone.

Naime, Sky Sport je u srijedu navečer objavio vijest da Milan u svojim redovima želi vidjeti Ermedina Demirovića nakon što je bh. reprezentativac odigrao sezonu života.Za Augsburg je Demirović zabio 15 golova u prošloj sezoni te je tako privukao interes daleko većih i popularnijih klubova među kojim je i Milan.

Italijani pišu i o ciframa mogućeg transfera. Navodi se kako Augsburg želi 25 miliona, ali bi posao mogao biti završen za iznos između 17 i 18 miliona.Prelazak u Milan bi za Demirovića predstavljao definitivno značajan iskorak u karijeri pošto će Rossoneri igrati Ligu prvaka i savjeti od legende kao što je Ibrahimović bi sigurno bili korisni.

Ugovor s Augsburgom mu važi do ljeta 2026. godine. U bavarskom klubu nosi i kapitensku traku, ali poziv sa San Sira svakog igrača dovodi u iskušenje.

Slavni klub iz Grada mode je na kraju sezone ostao bez udarne igle Oliviera Girouda koji je potpisao za LA FC, pa će dovođenje napadača biti jedan od prioriteta.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da u novoj sezoni imamo dva bh. reprezentativca u svlačionici Milana jer za sada nema naznaka da će Fenerbahče otkupiti ugovor Radeta Krunića.

Učitaj još novosti