20. 06. 2024 - 11:11
JAKIROVIĆ OSTAJE BEZ DOBROG IGRAČA: Na Maksimiru su činili...
907
Shares
JAKIROVIĆ OSTAJE BEZ DOBROG IGRAČA:  Na Maksimiru su činili sve da ostane, ali nisu uspjeli

JAKIROVIĆ OSTAJE BEZ DOBROG IGRAČA: Na Maksimiru su činili sve da ostane, ali nisu uspjeli

20. 06. 2024 - 11:11
0
Shares

Takuro Kaneko u novoj sezoni neće igrati za Dinamo nakon što su propali pregovori između prvaka Hrvatske i njegovog kluba, Sappora.

Japanac je na Maksimir stigao prošlog ljeta za 400.000 eura, a Modri su imali pravo da otkupe njegov ugovor za cifru od 1.1 milion eura.

Međutim, poznati novinar Loreno Lepore je donio ekskluzivu u kojoj tvrdi da od ostanka brzonogog krilnog fudbalera u redovima prvaka Hrvatske neće biti ništa.Dinamo i Kaneko su željeli nastaviti saradnju, ali japanski je odbio prijedlog prvaka Hrvatske da spusti cijenu za 26-godišnjake fudbalera.

I sam Kaneko je navodno pritiskao da ostane u Dinamu, ali to nije bilo moguće. Sada namjerava tražiti novi klub u Evropi.Jakirović je jako cijenio japanskog fudbalera, njegovu skromnost i poniznost. O tome je i govorio u decembru 2023. godine nakon pobjede nad Slaven Belupom.

"Jako se trudi i drago mi je zbog njega, cijelo vrijeme je skroman i ponizan. Kad sam došao u Dinamo prednost sam davao igračima koje poznajem, a Kaneka nisam znao."

"Trudi se, uči hrvatski i engleski jezik, a saigrači su ga sjajno prihvatili. Takvi igrači koji rade razliku na terenu se danas svijećom traže po svijetu."Svoju avanturu na Maksimiru Kaneko će osim po osvajanju prvenstva i Kupa pamtiti još po pet postignutih golova te ostvarenih šest asistencija.

Dinamo će tako morati tražiti novog fudbalera u navalnom redu i to dok je dosta upitnika iznad budućnosti Brune Petkovića, ali i Martina Baturine, dvojice miljenika navijača.

Do sada se kao nova opcija na desnom krilu spominje Martin Šotiček zbog čega su se u Dinamu možda i pomirili sa odlaskom Kaneka.

Njih dvojica imaju obaveze sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu. Nakon što se vrate iz Njemačke bit će poznato i više detalja oko njihove budućnosti.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti