21. 06. 2024 - 15:02
Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije
907
Shares
Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije

Piksi otkrio zabrinjavajuće scene iz svlačionice Srbije

21. 06. 2024 - 15:02
0
Shares

Srbija je jučer remizirala sa Slovenijom (1:1) u susretu 2. kola Evropskog prvenstva, a do boda koji ih ostavlja u igri za prolaz dalje Orlovi su došli pogotkom Luke Jovića u 96. minuti. Selektor Dragan Stojković pojavio se danas pred medijima i saopštio je kako su trojica fudbalera Srbije kolabirala na poluvremenu zbog visokih temperatura.

Srbija će protiv Danske odlučivati o plasmanu u drugi krug Eura. Orlovima je potrebna pobjeda, a selektor Dragan Stojković Piksi uvjeren je kako njegova selekcija sposobna savladati favorizovanog rivala.

"Ovdje nijednu ekipu ne smijete podcijeniti. Sve je to jedan gol plus ili minus, tvrdi se igra. Meni se sviđa to što smo takmičarski raspoloženi i da se ne predajemo", rekao je Stojković i o osvrnuo se na jučerašnji meč.

"Jučer smo bili dominantni, statistika govori da smo željeli igrati ofanzivno. Možemo biti ponosni na momke, oni zaista žele da se bore."Nije lako igrati. Jučer se utakmica igrala u 15 sati i na poluvremenu su dva-tri igrača kolaborirala. Bilo je teško trčati, boriti se, posebno nakon primljenog gola.

Motivacije za Dansku neće nedostajati. Uz pomoć s tribina žele do trijumfa i plasmana dalje. Motivacije neće nedostajati.""Ništa nećemo mijenjati što se motivacije tiče. Radit ćemo kao do sada. Nemojte sumnjati da će ona biti na najvišem mogućem nivou."

"Momci su izgarali jučer, posebno u odbrani koja je bila vrhunska. Imali smo koncentraciju, fizički smo bili na visokom nivou. Ne treba cijeniti igru zbog jedne greške."

Plan za Dansku je spreman
Stojković tvrdi da ima plan za meč s Danskom. Nije želio previše otkrivati.

"Svi konkurišu za mjesto u timu. Igrali smo s dva napadača, to je moja odluka, ali nisu to bila dva klasična napadača. Vlahović je imao ulogu povučenije devetke."

Učitaj još novosti