21. 06. 2024 - 17:14
Nadal otvara sportski centar u Albaniji
907
Shares
Nadal otvara sportski centar u Albaniji

Nadal otvara sportski centar u Albaniji

21. 06. 2024 - 17:14
0
Shares

Rafael Nadal otvoriće sportski centar u Albaniji, a to je potvrdio i Edi Rama.Rafael Nadal otvara sportski centar u Albaniji. Nalaziće se u Draču koji se nalazi na oko 30 kilometara od Tirane. Lokacija će da bude odmah pored novog fudbalskog centra koji tu planira da otvori i Mančester siti.

Potvrdio je to i premijer Albanije Edi Rama koji se oglasio tim povodom.

"Postoje mnogi veliki šampioni i profesionalci na svetu sporta, ali mali broj njih živi život šampiona i ima iste ljudske vrijednosti kao Rafa. Oduvijek sam imao utisak da je Nadal veliki čovjek, ali mu se sada još više divim zbog njegove skromnosti. Vrijednost našeg centra neće ležati samo u učenju tenisa ili nekog drugog sporta, već će da pomogne djeci i mladim ljudima da shvate da je važno da budeš dobar i kao profesionalac i kao čovjek", rekao je Rama.

Nadal je nedavno potvrdio da neće učestvovati na Vimbldonu i da mu je cilj da se što bolje spremi za Olimpijske igre u Parizu. Turnir će se igrati na pariskoj šljaci i tamo će pored singla igrati i u dublu sa Karlosom Alkarazom. Napašće dva zlata i pokušaće da donese novu medalju Španiji.Njegovo učešće na Igrama ujedno znači i da je njegov sunarodnik Pedro Martinez izbačen iz tima. "U ovom slučaju zaštićeni ranking dovodi do nepravde jer niko od nas neće propustiti Olimpijske igre zbog povrede. Bez obzira na to što je Rafa u pitanju, neko koga svi želimo da vidimo na Olimpijskim igrama, pa i ja, ne vidim da je ovo fer. Kao kada bi se ja sada povrijedio pa bi za četiri godine uz zaštićeni ranking otišao na Olimpijske igre u Los Anđelesu", istakao je u Parizu vidno razočarani Martinez.

Podsjećanja radi, Rafa je otvorio svoju tenisku akademiju koja se nalazi u Manakoru (Majorka, Španija), njegovom rodnom gradu. Pored teniskih kamovova i međunarodne škole nude i kamp za padel.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti