21. 06. 2024 - 17:39
MOŽE LI GORE OD OVOG: Engleska planira Southgatea zamijeniti...
907
Shares
MOŽE LI GORE OD OVOG: Engleska planira Southgatea zamijeniti još ‘lošijim’ trenerom nakon EURO-a

MOŽE LI GORE OD OVOG: Engleska planira Southgatea zamijeniti još ‘lošijim’ trenerom nakon EURO-a

21. 06. 2024 - 17:39
0
Shares

Engleski stručnjak Gareth Southgate još jednom trpi velike kritike na račun igre njegovog tima, ali i odluka koje donosi, a one se odnose na selekciju nogometaša Engleske.

‘Gordi Albion’ je jedan od favorita za trofej na tekućem Evropskom prvenstvu, ali igrom u prvenstvene dvije utakmice nisu to i dokazale.

Ceh nakon lošije igre naravno plaća selektor, ali u ovom slučaju opravdano jer zvijezde ne koristi na adekvatan način, dok neke nikako ne dobijaju priliku, poput Cole Palmera.

I dok se najvatreniji navijači nadaju da će Southgate konačno nakon smotre u Njemačkoj spakovati kofere i otići sa klupe, otočki mediji već prognoziraju njegovog nasljednika.

Naime, vođeni kladionicama, odnosno kvotama koje u većini slučajeva mnogo govore, favorit da naslijedi upitno kvalitetnog selektora je Graham Potter.Perspektivni Englez visoko kotira kod čelnih ljudi ove selekcije, dok su u igri još Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, ali i Pep Guardiola.

No, ipak je minimalna vjerovatnoća da će neko od njih ispred Pottera koji je trenutno bez posla dobiti priliku da predvodi zaista na papiru moćnu momčad.

Potter je posljednji angažman imao u Chelseaju, a od tada je odbio niz ponuda kao još jednu potvrdu da očekuje ponudu za posao karijere.

(sportam.info)

Učitaj još novosti