21. 06. 2024 - 18:27
ŠPANJOLCI TVRDE: Hrvatsku čeka žestoka kazna, a za jednog bi...
907
Shares
ŠPANJOLCI TVRDE: Hrvatsku čeka žestoka kazna, a za jednog bi igrača ovo mogao biti kraj na Euru

ŠPANJOLCI TVRDE: Hrvatsku čeka žestoka kazna, a za jednog bi igrača ovo mogao biti kraj na Euru

21. 06. 2024 - 18:27
0
Shares

Krovna evropska nogometna organizacija UEFA je u petak najavila da je u skladu s člankom 31.4 svojeg disciplinskog pravilnika imenovala inspektora koji će provesti istragu o navodnom rasističkom i diskriminatornom ponašanju navijača na utakmici Hrvatske i Albanije.

UEFA istražuje povike usmjerene protiv Srba, a u tome su navodno sudjelovali navijači obje momčadi. Pod istragom je i albanski igrač Mirlind Daku koji je nakon utakmice uzeo megafon i poveo navijanje nakon čega su navijači skandirali.

Iz srpskog nogometnog saveza su oštro reagirali i poslali pismo UEFA-i od koje traže drakonske kazne za sve uključene. UEFA je najavila da će odluku o kaznama donijeti, a španjolski AS tvrdi da će se to dogoditi u idućih nekoliko sati i da će kazna biti "žestoka". No nije isključeno da sve saznamo i tijekom subote. Isti medij piše kako bi oba Saveza mogla dobiti značajne novčane kazne. Daku bi, tvrde Španjolci, mogao biti kažnjen i s nekoliko utakmica neigranja, a gotovo sigurno propušta susret protiv Španjolske u ponedjeljak. Dakle, ispadne li Albanija za Dakua bi u slučaju takve kazne ovo mogao biti kraj na Euru.Predsjednik HNS-a Marijan Kustić o svemu se oglasio u gostovanju na RTL-u.

- Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. U prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati nekome nešto - rekao je Kustić pa dodao:

- Postupak je otvoren pa neka oni dokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100 tisuća naših navijača, uistinu čestitam na tome - zaključio je Kustić.

(sportskejutarnji.hr)

Učitaj još novosti