21. 06. 2024 - 19:18
Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala
907
Shares
Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala

Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala

21. 06. 2024 - 19:18
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Hrvatska u ponedjeljak u trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu igra odlučujući meč za plasman u nokaut fazu protiv Italije.Drugoplasirana selekcija iz grupe B u osmini finala bi igrala protiv drugoplasirane selekcije iz grupe A i to u Berlinu.

Dakle, ako Hrvatska savlada Italiju u osmini finala ih vjerovatno očekuje duel protiv Švicarske u prijestolnici Njemačke.Moguće je da Hrvatska u osmini finala zaigra i protiv Njemačke ako bi Švicarci savladali Nijemce u trećem kolu i zauzeli prvo mjesto u grupi A, ali realnija je opcija da Švicarska bude druga u grupi A.

Drugim mjestom u grupi B Hrvatska otvara sebi još dobrih opcija. U četvrtini finala bi išli na pobjednika grupe C, a to je vjerovatno selekcija Engleske koja u osmini finala čeka trećeplasiranog iz grupe D, E, i F, dakle Englezi bi u osmini finala mogli igrati protiv Slovačke, Češke, Poljske, Austrije, Rumunije, Gruzije...

Osmina finala protiv Švicarske, a četvrtina finala protiv Engleske koja je u neredu ovo EURO i daleko od bilo kakve igre, potencijalne opcije za Hrvatsku.

Vatreni bi drugim mjesto u grupi B elminisali Španiju i domaćina Njemačku prije samog finala. U donjem kosturu su i pobjednici grupa E i D, pa bi recimo Hrvati u potencijalnom polufinalu igrali protiv Francuske ili Belgije recimo, eventualno Ukrajine, a od trećeplasiranih selekcija u donjem kosturu bi bile Škotska ili Mađarska, Poljska ili Austrija, odosno Srbija ili Slovenija, eventualno Danska.Dakle, drugim mjestom u grupi Hrvati otvaraju sebi dobar žrijeb do kraja EURO-a, a znamo kako su prošli na SP u Kataru u noakut fazi, Danska, pa Rusija.

Hrvatska bi i sa dva boda mogla završiti među najboljim trećeplasiranim, ali u tom slučaju bi odlučivala gol razlika. Odgovaralo bi im onda da Škotska u grupi A bude trećeplasirana sa dva boda, a da u grupi D Poljska i Austrija azvrše grupu sa po jednim bodom, onda bi i Hrvatska i Srbija u osminu finala išle sa dva boda kao četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Dosta je kombinacija do kraja, ali Hrvatska ima skoro pa jasnu sliku prije duela protiv Italije u ponedjeljak u Leipzigu.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti