Youtube briše i objave u kojima se iznose dezinformacije o vakcini protiv koronavirusa
Ilustracija

Netačna tvrdnja da će vakcina ubiti one koji je prime

Youtube briše i objave u kojima se iznose dezinformacije o vakcini protiv koronavirusa

Pored ranijih, popularna videoplatforma Youtube objavila je da će brisati i sve one objave u kojima se iznose dezinformacije o vakcini protiv kovida-19.

Na stranici na kojoj YouTube navodi svoja pravila o medicinskim dezinformacijama koje se objavljuju o kovidu-19, od danas su i tačke koje se odnose na sve vrste informacija o vakcini protiv kovida, prenosi N1.

U pravilima se navode sadržaji koji tvrde da je vakcina već na raspolaganju ili da postoji jek koji garantuje izliječenje od kovida, kao i tvrdnje o vakcini protiv koronavirusa, koje su u suprotnosti s konsenzusom lokalnih medicinskih stručnjaka, odnosno Svjetske zdravstvene organizacije.

Među primjerima se od sada navode slučajevi poput "tvrdnji da će vakcina da ubije one koji je prime".

Nova pravila znače da će se s YouTube-a ubuduće brisati, kao što je bio slučaj s 200.000 videa s dezinformacijama o kovidu od februara, svi sadržaji koji tvrde, na primjer, da se vakcinama u jelo unose mikročipovi, da uzrokuju neplodnost i slične teorije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.