Mitropolit Amfilohije na neinvazivnoj ventilaciji
Amfilohije

Skener pokazao povlačenje upale ali i pneumomediostinum

Mitropolit Amfilohije na neinvazivnoj ventilaciji

Mitropolit Amfilohije je na neinvazivnoj ventilaciji uz blago otežano disanje. Skener pluća mitropota Amfilohija pokazao je povlačenje upale ali i pneumomediostinum – prisustvo vazduha u sredogruđu, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu. Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u  situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period a gotovo je neizbježan kada se radi o starijim pacijentima, objavila je Mitropolija.

Mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što, pojašnjavaju, znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

"Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.", saopšteno je.

Iz Mitropolije poručuju da će u narednom periodu, kao i do sada, uredno i detaljno izvještavati o svim promjenama u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

"Molimo se Gospodu našem Isusu Hristu, ljekaru duša i tijela naših da i visokopreosvećenom Mitropolitu Amfilohiju i svim bolnima podari brz oporavak.",  zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.