Brnabić sama sebi dodijelila na korišćenje vilu Jovanke Broz
Ana Brnabić

Brnabić sama sebi dodijelila na korišćenje vilu Jovanke Broz

Poslednja odluka Ane Brnabić u prethodnoj vladi je bila da vilu "Bor" u kojoj je decenijama živjela Jovanka Broz dodijeli sebi na korišćenje, objavila je danas Nova.rs.

Uredbom Vlade Srbije vila u Ulici kneza Aleksandra Karađordjevića uvrštena je medju objekte za reprezentativne potrebe Republike Srbije. Odluka je objavljena u Službenom glasniku i potpisala ju je lično Ana Brnabić.

Kako Nova.rs saznaje, ova odluka donijeta je 27. oktobra.

U uredbi o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije promijenjen je samo član koji predviđa da premijer može da koristi objekat na Bulevaru kneza Aleksandra Krađorđevića 75 u Beogradu, koji do sada nije bio u spisku reprezentativnih zgrada.

"Jovankina vila" renovirana je prethodnih mjeseci prvi put posle gotovo šest decenija, a mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona eura.

Jovanka Broz, udovica bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza, preminula je 20. oktobra 2013.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.