Budućnost pobijedila Partizan, plej-of ABA lige sve dalji za ekipu iz Beograda
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost pobijedila Partizan, plej-of ABA lige sve dalji za ekipu iz Beograda

Košarkaši Budućnosti uspjeli su posle velike borbe i mnogo bolje igre u posljednjoj dionici da pobjede Partizan sa 80:72, naprave kapitalan korak ka plasmanu u polufinale, dok su šanse Partizana da stigne do doigravanja za titule sve manje i manje.

Prevagu na tasu Budućnosti, donijeli su Nikola Ivanović sa 25, Amadeo Dela Vale sa 17, Džastin Kobs sa devet i Dragan Apić sa osam poena. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Rade Zagorac sa 14, Erik Mika sa 11 i Džoš Perkins sa 10 poena.

Budućnost je bolje otvorila derbi protiv Partizana. Izabranici Petra Mijovića su u režiji Amadea Dela Vaela kontrolisali dešavanja na parketu, imali u jednom trenutku pet poena prednosti, ali onda se pojavio „faktor X“, u vidu Uroša Trifunovića koji je nanizao osam poena, pokrenuo Partizan, koji je posle prog kvartala vodio sa 21:20.

Tokom drugog kvartala vodila se ravnopravna borba na parketu, ali je više fokusa i energije imala Budućnost. Podgoričani su sredinom ovog perioda igre ponovo imali pet poena prednosti, Partizan je nekoliko puta imao priliku da vrati meč u egal, napravi preokret, ali je na kraju prvog poluvremena, na semaforu posle poena Džastina Kobsa sa zvukom sirene pisalo – 41:36 za Budućnost.

Prevagu na tasu Podgoričana u prvom poluvremenu, donijeli su Amadeo Dela Vale sa devet, Nikola Ivanović sa osam i Džastin Kobs sa sedam poena. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Uroš Trifunović i Džoš Perkins sa po osam, odnosno Erik Mika koji je ubacio šest poena.

Za nepuna dva minuta igre u trećem kvartalu Partizan je serijom 5:0 stigao do izjednačenja i sve je krenulo iz početka. Uslijedio je rat nerava, igra po principu poen za poen. Važnost meča je učinala svoje pa su obije ekipe igrale sa dosta grešaka. Uoči posljednjeg kvartala, na semaforu je pisalo 54:54 i bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobjednika.

I pored nepotrebne tehničke greške Nikole Ivanovića, Budućnost je upavo preko pomenutog Ivanovića i Apića prva uspjela da pobjegne na 71:62, na četiri minuta prije kraja meča. Izabranici Saše Filipovskog nisu imali rješenja u napadu i djelovalo je u tim momentima da Podgoričani idu ka dragocenoj pobjedi.

Na 40 sekundi prije kraja, Partizan je serijom 7:0, uspio da smanji na 72:75, Nikola Ivanović je pogodio trojku i slavlje Podgoričana je moglo da počne. Budućnost sada ima skor od 10-2 u regionalnom takmičenju, dok je Partizan, sa skorom 7-8, miljama daleko od plasmana u polufinale plej-ofa.

Vremena za odmor kada su Budućnost i Partizan u pitanju nema. Podgoričani 19. januara u drugom kolu TOP 16 faze Evrokupa gostuju Cedevita Olimpiji, a Partizan ide u Pariz na megdan Metropoliten Levaloi. Podsjećanja radi, u prvom kolu, Budućnost je nadigrala Burg, a Partizan je bio ubjedljiv protiv Trenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.