Donijeta odluka o razrješenju oficira koji su stekli uslove za penziju
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

Donijeta odluka o razrješenju oficira koji su stekli uslove za penziju

Danas je u Vili “Gorica” u Podgorici održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. U radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac.

Na sjednici su dogovoreni principi daljeg funkcionisanja Savjeta u skladu sa Ustavom Crne Gore, zakonima i Poslovnikom o radu koji je usvojen u prvom kvartalu 2020. godine.

"Članovi Savjeta za odbranu u daljem radu razmatraće i donositi odluke na sjednicama Savjeta ali i između dvije sjednice kako bi se obezbjedilo pravovremeno postavljanje oficira na funkcionalne dužnosti u komandama i jedinicama Vojske", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su posebno razmatrana pitanja od značaja za angažovanje Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama.

"Imajući u vidu da su prijedlozi o daljem angažovanju u misijama u Savjetu za odbranu i bezbjednost stigli prije formiranja nove Vlade postignuta je saglasnost da se ista vrate Ministarstvu odbrane za dodatno usaglašavanje, a da će Savjet uskoro zakazati novu sjednicu", ističe se u saopštenju.

Savjet će razmatrati i postavljenja i razrješenja oficira na ključnim pozicijama u Vojsci Crne Gore.

Na današnjoj sjednici predstavljen je i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2020. godini.

"Članovi Savjeta informisani su da je Vojska Crne Gore, obzirom na pandemiju COVID-19, od planiranih 19 međunarodnih vojnih vježbi učestvovala na dvije u inostranstvu i jednoj u Crnoj Gori", kazali su iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

U zaključku je konstatovano da nije umanjena spremnost pripadnika Vojske Crne Gore za izvršenje namjenskih zadataka što potvrđuje i doprinos koje su jedinice dale kroz saradnju sa drugim institucijama u borbi protiv pandemije korona virusa. Savjet je odobrio učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2021. godini.

Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na prijedlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima oficira u Vojsci Crne Gore koji su stekli uslov za penziju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.