Ove nedelje tender za konsultanta nove nacionalne avio kompanije
Milojko Spajić

"Svi procesi će biti javni i transparenti"

Ove nedelje tender za konsultanta nove nacionalne avio kompanije "ToMontenegro"

Predani rad tima Vlade Crne Gore koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio kompanije pokazuje rezultate, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je “ToMontenegro” u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta”, izjavio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Spajić još jednom se osvrnuo na netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane nemalog broja konsultanata kada je riječ o gorućim temama. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni", poručio je Spajić.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju.

Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

"Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo", kazali su iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

"Kao što znate, ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.