Uskoro stiže verzija Instagrama za mlađe od 13 godina
Ilustracija

Uskoro stiže verzija Instagrama za mlađe od 13 godina

Jedan od prioriteta Facebooka je verzija Instagrama za korisnike mlađe od 13 godina, a cijeli projekt navodno nadgleda Adam Mosseri, glavni čovjek Instagrama, dok će ga voditi potpredsjednica Facebooka Pavni Diwanji.

 Ona je radila i na platformama kao što je YouTube Kids, dok je još radila za Google.

Sve ovo događa se samo nekoliko dana nakon što je Instagram predstavio nove načine zaštite djece na svojoj platformi. Naime, mlađi od 13 godina ne bi ni smjeli koristiti aplikaciju, ali to nije spriječilo neke da lažiraju rođendane i tako zaobiđu kontrolu. Upravo zato se radi na AI rješenjima i zaštiti maloljetnika.

Na primjer, odrasli ne mogu pratiti mlađe od 18 ako ih ovi ne prate, a novi sistem zaštite znatno će otežati starijima da pronađu tinejdžere među sugestijama, na Reelsima i slično.

Još nije poznato kako će aplikacija izgledati jer projekt je u najranijoj fazi i detaljan plan još uvijek ne postoji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.