Đoković: Igrao sam loše, teško da može gore od ovoga
Ilustracija

Đoković: Igrao sam loše, teško da može gore od ovoga

Prvi teniser svijeta Novak Đoković bio je veoma razočaran svojom igrom u porazu od Dana Evansa 6:4, 7:5 u drugom kolu mastersa u Monte Karlu.

"Čestitam mu, bio je bolji danas. S moje strane, jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Osjećao sam se užasno na terenu. Trebalo je da budem mnogo bolji, napuštam teren s gorčinom“, počeo je Novak, prenosi Sport klub.

Đoković, dvostruki šampion u Kneževini, imao je i set loptu u drugom setu, ali nije uspio da dođe do odlučujućeg. Ukupno je svhetski broj jedan napravio 45 neiznuđenih grešaka.

"Pripremao sam se slično kao i uvek. Bio je to jedan od onih dana kada je bilo izuzetno vjetrovito, vjetar mijenja pravac, a igrao sam s rivalom koji igra mnogo slajsova i drop šotova, pri tom nikad ranije nisam igrao s njim. Nepredvidljiv je, u nekim momentima je imao sreće, ali odigrao je hrabro i pametno“, rekao je Đoković i dodao:

"Ne pamtim da sam ovoliko loše odigrao u posljednjih nekoliko godina. Ali to je sport. Gledaću da izvučem pouke, a definitivno ih ima mnogo, pošto skoro ništa nije funkcionisalo. Nema mnogo pozitivnih stvari danas. Moram ovo da prihvatim i da progutam tu gorčinu koju osjećam“.

Na pitanje zašto je, kada već ništa nije išlo, izostala malo burnija reakcija koju često vidimo u takvim situacijama, Đoković je odgovorio:

"Ne znam… Sve je loše bilo. Nisam se uopšte osjećao dobro u svojoj koži, i gledao sam da budem što više u sebi, jer su mi i misli i pokreti išli na sve strane. Probao sam da budem koncentrisan znajući da je i on temperamentan, da voli da se bodri. Nisam osjetio da mi je to potrebno. Možda bi bilo dobro da sam to uradio, ne znam, nemam pojma. Nezahvalno je sad premotavati film“.

Već naredne nedelje Novak ima priliku da popravni, pošto učestvuje na Srbija openu (19-25. aprila).

"Rodni grad, radujem se novom turniru i novim izazovima. Nadam se da ću igrati mnogo bolje nego danas, teško da lošije od ovoga može“, zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.