Lamarkus Oldridž završio košarkašku karijeru zbog problema sa srcem
Lamarkus Oldridž

"Nakon 15 godina vrijeme je da se posvetim životu i porodici"

Lamarkus Oldridž završio košarkašku karijeru zbog problema sa srcem

Američki košarkaš Lamarkus Oldridž saopštio je danas da je završio svoju igračku karijeru zbog problema sa srcem.

Oldridž, koji je 28. marta potpisao ugovor sa Bruklin Netsima, na utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa prošle nedjelje imao je nepravilan rad srca, a nakon meča stanje se pogoršalo.

"Iako je sada bolje, ono što sam te noći osjetio bila je jedna od najstrašnijih stvari koje sam doživio. Zato sam donio odluku da se povučem iz NBA. Već 15 godina mi je košarka prioritet, ali sada je vrijeme da svoje zdravlje i porodicu stavim na prvo mjesto", napisao je 35-godišnji centar na svom Tviter nalogu.

U dosadašnjoj karijeri igrao je za Portland od 2006. do 2015. i za San Antonio od 2015. do marta ove godine.

Prosječno je tokom 15 sezona u NBA ligi bilježio 19,4 poena i 8,2 skoka, a nastupao je na sedam Ol-star vikenda.

Dva puta je bio izabran u drugi najbolji tim NBA lige, 2014/15. i 2017/18.

Za Bruklin je odigrao svega pet utakmica, na kojima je bilježio prosječno 12,8 poena.

Oldridž je naveo da je zahvalan na svemu što mu je košarka pružila, zahvalio je Portlandu, San Antoniju i na kraju i Bruklinu.

"Očekivali su više od mene. U igri koja se toliko mijenja tražili ste od mene da dođem i učinim ono što najbolje znam, i bilo je dobro to čuti. Žao mi je što nije dugo trajalo", zaključio je Oldridž.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.