Mornar pobjedom protiv Budućnosti održao šanse za plej-of
Ilustracija

"Plavi" porazom prepustili Zvezdi prvo mjesto

Mornar pobjedom protiv Budućnosti održao šanse za plej-of

Košarkaši Mornara savladali su Budućnost u "Topolici" 100:92 , u odloženom meču 23. kola ABA lige. Barani su tako zadržali šanse za plasman u plej-of, dok su Podgoričani prepustili prvo mjesto Crvenoj zvezdi, koja je slavila protiv Cedevite Olimpije u gostima 89:72.

Ukoliko slavi u posljednjem kolu nad Igokeom u Laktašima, Morar će zauzeti 3. mjesto. Na drugoj strani, Podgoričani su odigrali sve mečeve u regularnom dijelu i čekaju šta će uraditi Zvezda sa Krkom i Zadrom. Ukoliko pobijedi u ta dva meča, tim Dejana Radonjića plej-of će dočekati sa prvog mjesta.

Budućnost je sjajno odigrala uvodnu dionicu, pa je sredinom tog dijela igre imala sedam poena viška 14:7. Nakon poena Ivanovića, Podgoričani su prvi put stekli dvocifrenu prednost (26:16), a nakon 10 minuta igre imali su plus 13 - 31:18.

A onda je u drugoj dionici viđena rafalna paljba domaćina. Jeremić i Lazić su ubacili kombinovano tri trojke, pa je Mornar prišao na 36:29. Malo po malo Barani su topili prednost, da bi Nidam sa dvije trojke, te Pulen košem nakon ofanzivnog skoka do odmora donijeli preokret 57:55.

Mornar je sa dobrom igrom nastavio i na startu nastavka. Barani su poveli sa 65:57, a ubrzo nakon toga i sa 69:59 i tu prednost održavali su do završnice tog dijela. Budućnost je prepolovila minus, ali su Gordić i Smit donijeli devet poena viška uoči posljednje četvrtine.

U prva tri minuta posljednje dionice dominirao je Pulen. Ubacio je osam poena (dvije trojke) i odveo svoj tim do ubjedljivih 92:75.

Budućnost je reagovala nakon toga, trojke su ubacili Danilo Nikolić, Kobs i Dela Vale za minus šest 96:90, tri i po minuta prije kraja. Kod tog rezultata "plavi" su prokockali dva napada, što je kaznio Smit, pa je Mornar rutinski priveo meč kraju.

Junak trijumfa bio je Džejkob Pulen sa 31, dok je Derik Nidam ubacio 21 poen.

U podgoričkom timu najbolji je bio Džastin Kobs sa 26, Melvin Edžim je ubacio 17, a Vili Rid 15 poena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.