Ništa od medalje za Đokovića: Karenjo Busta slavio protiv prvog reketa svijeta u meču za bronzu
Novak Đoković

Olimpijske igre

Ništa od medalje za Đokovića: Karenjo Busta slavio protiv prvog reketa svijeta u meču za bronzu

Novak Đoković poražen je u meču za treće mjesto od Pabla Karenja Buste 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 6:7 i 6:3. To je drugi put da srpski teniser gubi mečeve za bronzu na Olimpijskim igrama posle Londona 2012. godine. On će imati priliku za medalju jer će igrati za treće mjesto u miksu i to sa Ninom Stojanović.

U prvom setu je Đoković bio veoma nervozan. Najprije je propustio nekoliko brejk prilika a zatim je Karenjo Busta uspio da oduzme servis protivniku. Bilo je to pri rezultatu 2:2, a kako je Španac mnogo bolje servirao, a Đoković bio sve nervozniji set je lako otišao na stranu šestog nosioca.

Drugi set je bio izuzetno tvrd. Nije bilo brejkova, a ni brejk lopte se nisu ni naslućivale. Prvi reket svijeta je igrao značajno bolje nego u prvom delu meča. U taj-brejku je najprije Novak vodio 4:1, da bi Španac imao meč loptu na 6:5. Ipak tri naredna poena dobio je Novak i bilo je 8:6.

U trećem setu je odmah Novak imao brejk priliku ali je nije iskoristio. Karenjo Busta je konstantno pogađao linije, dobro servirao, a dobio je i maltene svaki poen koji je duži od 20 udaraca. Napravio je Španac brejk i poveo je 3:0 na startu drugog seta. Pucao je Karenjo od samopozudanja, dok je Novak bio iscrpljen. U devetom gemu je Pablo servirao za pobjedu, prvu meč loptu u tom gemu nije iskoristio kao ni drugu. Treću je opet napravio milmetarskim asom, ali je i tu Novak paralelom uspio da se izvuče. Ni četvrta meč lopta nije iskorišćena kada je Đoković skinuo jednu liniju. Opet je as donio meč loptu Špancu a posle sljedeće razmjene Karenjo Busta je došao do pobjede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.