Skola i Kampaca odveli Argentinu u četvrtfinale Olimpijskih igara
Foto: Twitter

Pobjedom nad Japanom 97-77

Skola i Kampaca odveli Argentinu u četvrtfinale Olimpijskih igara

Košarkaši Argentine obezbijedili su mjesto u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Tokiju, pošto su u meču posljednjeg kola deklasirali Japan sa 97:77.

Tako su Gaučosi došli do prve pobjede, dok domaćin ostaje na 0-3. Drugi meč grupe, u kojem će se odlučivati o prvom mjestu, na programu je od 10.20, a sastaju se Španija i Slovenija.

Rano je Argentina stvorila prednost i bez većih problema je uspjela da je sačuva, na krilima odlične partije Fakunda Kampaca, koji je upisao 17 poena (5-11 iz igre), 7 skokova i 11 asistencija, prenosi Sport klub.

Najefikasniji je bio Luis Skola sa 23 poena (9-21 iz igre) i 10 skokova, dok je Gabrijel Dek upisao 16 poena (7-10 iz igre), a Markos Delija 14 (6-9 iz igre, 7sk).

Kod Japanaca su se istakli Judai Baba sa 18 poena (8-12 iz igre) i 7 skokova, Juta Vatanabe dao je 17 poena (7-14 iz igre, 7sk), a Rui Hačimura 13 (6-17 iz igre, 11sk), kao i Makoto Hijedžima.

Peti uzastopni put, Argentina je u četvrtfinalu olimpijskog turnira, ovoga puta kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Uz njih, to su obezbijedili i Nemci, dok je Češka ispala zbog ubjedljivih poraza od Francuske i SAD.

Četvrtfinalni parovi znaće se posle žreba: u prvom šeširu prvaci grupa i najbolji drugoplasirani, u drugom ostali. Timovi iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, a drugoplasirani iz prvog šešira ne može da se sastane sa trećeplasiranim iz drugog šešira.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.