Poraz
Foto: Guliver images

Poraz pred četvrt finale

Poraz "Lavica" protiv Holandije, naše rukometašice idu na megdan Rusiji

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Holandije 30:29 (17:12), u posljednjem, petom kolu A grupe olimpijskog turnira u Tokiju.

Crnogorska reprezentacija, nakon remija Angole i Južne Koreje, osigurala je četvrtfinale, a konačan plasman u A grupi biće poznat nakon duela Norveške i Japana.

Izabranice selektorke Bojane Popović će, u slučaju pobjede ili remija Norveške, osvojiti treće mjesto i u četvrtfinalu igrati sa Rusijom, drugoplasiranom selekcijom B grupe.

Eventualni trijumf Japana poslao bi Crnu Goru na četvrto mjesto i duel sa Švedskom.

Crna Gora je, nakon startnog vođstva, u 7. minutu povela 5:3, u 12. bilo je 6:5, a posljednji put uspjela je da izjednači rezultat u 15. minutu (7:7).

Holandija je sa četiri vezana pogotka povela 11:7, a do poluvremena prednost je povećala na pet golova (17:12).

Razlika je u 34. iznosila sedam (19:12), a u 46. minutu, nakon serije od 3:0, rekordnih devet golova (25:16).

Serijom od pet uzastopnih pogodaka crnogorska selekcija smanjila je na 25:21 u 50, bilo je i 28:26 u 55. minutu, a u samom finišu i 30:29.

Holandiju do četvrtog trijumfa Laura Van Den Hejden sa pet i Debi Bont i Denik Šnelder sa po četiri gola.

U crnogorskoj selekciji najbolja je bila Jovanka Radičevioć sa osam, po pet postigle su Đurđina Jauković i Tatjana Brnović, a po gol manje Jelena Despotović i Majda Mehmedović.

Mina/RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.