Naučnici otkrili dan u nedjelji kada su žene najružnije
Foto: iStock

Naučnici otkrili dan u nedjelji kada su žene najružnije

Naučnici su sproveli istraživanje i otkrili da postoji dan u nedjelji kada su žene najmanje lijepe, a za sve je krivo nekoliko faktora.

Da li ste znali da postoji dan u nedjelji kada su žene najmanje atraktivne? Naučnici kažu da baš na taj dan sve loše što ste uradili svom tijelu "dolazi na naplatu", pa zato nemojte da se čudite što vam se tada niko ne udvara.

Britanski istraživači su utvrdili da je sredina nedjelje pogubna za žene koje "vole da se opuste", odnosno da popiju koju čašu alkohola, časte se masnom, prženom hranom, kao i većom količinom slatkiša.

Oni su sproveli istraživanje, a čiji su rezultati bili vrlo zanimljivi. Ispostavilo se da je srijeda najgori dan za ljepotu žena. Sredinom nedjelje rezultati "pretjerivanja" se jasno manifestuju na licu onih dama koje umiju da uživaju u alkoholu. Kako su istakli, kritično vrijeme je srijeda popodne, kada po riječima stručnjaka, stres od prerade alkohola dostiže vrhunac. A šta se sve dešava u tijelu - potanko su i objasnili.

Pa tako, vikendom se u organizam unosi određena količina alkohola koja se često kombinuje sa visokokaloričnim namirnicama, a u koje spadaju sve vrste pržene hrane, slatkiša. Ovakav "toksični" napad na organizam stvara dodatno opterećenje, koje još više dolazi do izražaja ako se niste naspavali - što je takođe česta pojava u noći između nedjelje i ponedeljka.

Ovo štetno dejstvo je najizraženije u srijedu. Stručnjaci kažu da sredinom nedjelje nivo vitalne energije naglo pada, usled čega "opada" i naša ljepota, pa često izgledamo umorno i iscrpljeno. Četvrtak, petak i subota nam služe da se koža i generalno tijelo revitalizuju, a kako ponovo radimo iste stvari - pijemo alkohol i jedemo "lošu" hranu, ponovo počinje proces urušavanja...

Zanimljivo je da naučnici još uvek nisu uspjeli da ustanove da li su muškarci podložni takvim promjenama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.