Požar na Gorici stavljen pod kontrolu
Foto: CDM

Požar na Gorici stavljen pod kontrolu

Oko 19:35 sati ponovo je izbio požar na Gorici, ovoga puta u Ulici Ludviga Kube, uz prugu, a stavljen je pod kontrolu oko 20 sati , prenosi Pobjeda.

Iz Službe zaštite i spašavanja naglasili su da će ekipe ostati da dežuraju cijele noći, kako bi kontrolisali situaciju i spriječili eventualno širenje vatre usljed vjetra.

Načelnik Službe zaštite i spašavanjaGoran Janković kazao je portalu Cafe del Montenegro da sumnjaju da je podmetnut.

Ekipe su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

I prethodnih dana je gorjelo na izletištu.

U požarima je uništena velika površina zelenila, borovi i drugo drveće.

Zbog sumnje da su požari podmetnuti, Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada podnijela je krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.

Od 18 intervencija, kako su precizirali, osam se odnosilo na požare trave i niskog rastinja u Ulici Belvederskoj, Piperima, Zabjelu, Matagužima, Parcima, Botunu, Pavlovinama i kod Stočne pijace na Starom Aerodromu gdje se intervenisalo u više navrata zbog podmetanja požara.

"Do daljnjeg nastavljamo sa dežurstvom na brdu Gorica, kao i redovne obilaske brda Ljubović i ostale kritične lokacije," poručili su iz Službe zaštite i spašavanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.