Radić: Izvinjavam se organizatorima festivala i svima koji poštuju Crnu Goru

Radić: Izvinjavam se organizatorima festivala i svima koji poštuju Crnu Goru

Na Kanli Kuli u Herceg Novom sinoć je svečano otvoreno 34. izdanje Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala, a državna himna tom prilikom je izvedena u izmijenjenoj verziji.

Umjetnica Natalija Radić koja je izvodila himnu izvinila se i preuzela svu odgovornost na sebe. Kaže da je bila pod velikim pritiskom i stresom, jer se nije zdravstveno osjećala dobro

"Izvinjavam se organizatorima festivala i svima koji poštuju Crnu Goru što se u jednom trenutku u drugoj strofe himne desila memorijska blokada vezana za tekst", kazala je Radić u izjavi za TVCG.

Navela je da je sinoć bila lošijeg zdravstvenog stanja.

"Bila sam pod velikim pritiskom i stresom jer se nijesam zdravstveno osjećala dobro, a bilo je prekasno da otkažem nastup. Kao profesionalac vrlo dobro znam tekst naše himne i nikad mi se ovako nešto nije desilo. Ovo je moja zemlja, tu sam odrasla, školovala se i osjećam pripadnost ovoj državi. Zaista duboko žalim i preuzimam svu odgovornost i nikako ne bih voljela da se ovaj događaj politizuje jer poštujem i volim svoju zemlju, njene narode i simbole, a naročito njenu predivnu himnu", poručila je Radić.

Predsjednik Savjeta festivala Nikola Vukčević kazao je da nije postojala nikakva loša namjera.

Djevojka je, kaže, himnu pjevala uživo i trema je učinila svoje. Poručio je da ne postoji nikakva zavjera, niti dvije himne naše zemlje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.