Budućnost sporo počela pa pobijedila Igokeu
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost sporo počela pa pobijedila Igokeu

Košarkaši Budućnosti uspjeli su u jednom od derbija četvrtog kola ABA lige da pobijede Igokeu sa 81:68, iako su na kraju prve dionice imali deficit od 12 poena. Izabranici Aleksandra Džikića su napravili dobru uvertiru za start Evrokupa i gostovanje ekipi Ulma – 20. oktobra.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Di Džej Sili sa 21-im, Vili Rid sa 18, Džastin Kobs sa 16, Marko Jagodić Kuridža sa osam poena i osam skokova. Kod Igokee, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejms Robinson sa 13, Markel Starks sa 12, Antabija Voler sa 10 i Dešuan Stivens sa devet poena.

Izabranici Dragana Bajića, košarkaši Igokee, bolje su počeli meč. Uspjeli su da zatvore sve prilaze svom košu, znalački su kažnjavali propuste u defanzivnoj postavci Podgoričana, pa su posle prve dionice vodili sa 24:12.

Trener Budućnosti, Aleksandar Džikić, tražio je od svojih igrača da podignu stepen agresivnosti u oba pravca, da na energiju rivala, moraju da odgovore istom mjerom. Upravo se to i desilo u drugom kvartalu. Budućnost je strpljivo topila prednost rivala, a na odmor je otišla sa viškom od pet poena – 39:34.

Prevagu na tasu Budućnosti u prvom poluvremenu, donijeli su Džastin Kobs sa 12, Vili Rid sa 10 i Marko Jagodić Kuridža sa osam poena. S druge strane, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejms Robinson sa osam, odnosno Markel Starks i Dešuan Stivens sa po pet poena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.