Ambasada UAE otvorena za saradnju sa Univerzitetom Crne Gore
Foto: UCG

Ambasada UAE otvorena za saradnju sa Univerzitetom Crne Gore

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata NJ.E. Nabila Abdelaziz Naser Said Alšamsi sastala se danas sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimirom Božovićem radi razmatranja mogućnosti za uspostavljanje saradnje između visokoškolskih i naučnih institucija UAE i Univerziteta Crne Gore.

Rektor Božović je zajedno sa prorektoricom za internacionalizaciju prof. dr Sanjom Peković predstavio modele postojećih saradnji na polju naučnoistraživačke i umjetničke djelatnosti sa institucijama u okviru i van Evropske unije, oslonjene na brojne programe, poput Erasmus +, Horizon 2020, i brojne fondove koji su prepoznali važnost uvezivanja visokoškolskih obrazovnih i naučnih institucija. U skladu sa sveobuhvatnošću Univerziteta Crne Gore, na sastanku je ukazano da je za saradnju potrebna identifikacija sa sličnim državnim univerzitetima UAE.  

Ambasadorka UAE je predstavila visokoškolski sistem u njenoj zemlji i saradnju sa evropskim univerzitetima. Ambasadorka Alšamsi je predstavila neke od programa i takmičenja u oblasti nauke i inovacija koje organizuju UAE, kao što je  internacionalno takmičenje u robotici Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC). Ovo takmičenje se, kako je ukazala, realizuje svake dvije godine i privlači univerzitete, istraživačke institucije, kompanije i individualne inovatore iz cijelog svijeta. Studenti Univerziteta Crne Gore će moći da se uključe u ovo takmičenje i takmičenja slične vrste u narednom periodu.    

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.