Adžić: Uključićemo se u rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim institucijama

Adžić: Uključićemo se u rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim institucijama

Savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić upoznat je sa problemom na koji je naišao Sindikat bezbjednosnih institucija prilikom realizacije projekta stambene zgrade za zaposlene u bezbjednosnih institucija u Herceg Novom.

Sastanku sa savjetnik potpredsjednika Vlade prisustvovali su Mladen Šuškavčević, predsjednik sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore, Dušan Vukić, gradski menadžer Opštine Herceg Novi, Vladislav Velaš, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, kao i Minja Ivanović Bulatović, predstavnik vlasnika zemljišta.

Oni su istakli da problem realizacije izgradnje zgrade predstavlja trošak komunalnog opremanja koji je za njih i njihove zaposlene prevelik i da nijesu u mogućnosti riješiti ga bez pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore. Dodali su da su do sada imali veliko razumijevanje i podršku svih državnih institucija kao i Opštine Herceg Novi.

Savjetnik potpredsjednika Vlade Adžić istakao je da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovo projekta i da je kabinet spreman razmotriti sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru.

„Crna Gora je u posljednjih godinu dana pokazala veći senzibilitet prema socijalnoj pravdi svih građana, pa i zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. Dodatno nas ohrabruje u realizaciji ovog projekta i to što postoji volja i spremnost Opštine Herceg Novi da da maksimalan doprinos u rješavanju ovog problema“, naglasio je Adžić.

Adžić je zaključio da je bezbjednosni sektor prva linija odbrane države i da oni zaslužuju posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih, ističući nadu da će u budućnosti biti sve više sličnih projekata u svim gradovima Crne Gore.

Adžić i Šuškavčević razgovarali su i o mogućnostima realizacije sličnih projekata i u drugih gradovima Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.