Vuković Sekulović: Nema inicijative za smjenu gradonačelnice, nastavićemo da zajedno da vršimo vlast

Vuković Sekulović: Nema inicijative za smjenu gradonačelnice, nastavićemo da zajedno da vršimo vlast

Nema inicijative za smjenu gradonačelnice Olivere Injac i mi žemo nastaviti da zajedno da vršimo vlast, poručila je u emisiji ''Argumenti'' TVCG, funkcionerka GP URA Milena Vuković Sekulović.

“Ovaj memorandum znači da možemo zajedno da dođemo do rješenja”, kazala je ona.

Istakla je da nema inicijative za promjenu gradonačelnice.

“Mi ostajemo dio ove odbornike većine i ostajemo vjerni koalicionom sporazumu. Mi treba zajedno da nastavimo da zajednički vršimo vlast u naredne tri godine”, kazala je Vuković.

Nađa Ljiljanić iz Pokreta za Podgoricu je saopštila da memorandum ne znači da se spajaju klubovi, već podrazumijeva koordinisano djelovanje

“Sada kada više nismo dio PES-a, mi nemamo učešće u nekim skupštinskim organima i tek u plenumu dobijamo informacije kako djelovati u Skupštini. Smatramo da treba da imamo učešće srazmjerno našoj snazi u svim organima Skupštine Glavnog grada”, istakla je ona.

Naglašava da treba da preuzmu političku odgovornost za ispunjavanje svih predizbornih obećanja.

“Smatramo da dogovorom i nekom računicom možemo da odlučimo kako da odgovorno postupamo prema građanima”, navela je Ljiljanić.

Funkcioner Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš poručio je da će koalicioni dogovor nastaviti da se poštuje. On je kazao da su od kolega koji su izašli iz PES-a imali zahtjeve za određene finkcije, ali sve je ostalo na razgovoru.

Branko Vuković iz Demokratske Crne Gore kaže da ga veoma raduje da neće biti saradnje sa DPS-om.

Mihailo Anđušići iz DPS-a smatra da je na djelu ozbiljna politička kriza.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.