Tuzlaku dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva bivše supruge

Tuzlaku dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva bivše supruge

PRIZNAO KRIVICU

Tuzlak inicijala S. O. osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva bivše vanbračne supruge. On je priznao krivicu, a presudu je u prvostepenom postupku donio Kantonalni sud u Tuzli.

Kantonalni sud u Tuzli, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, u krivičnom postupku protiv S.O., donio je prvostepenu presudu kojom je optuženi proglašen krivim za krivično djelo pokušaj ubistva. On osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

"Naime, on je proglašen krivim što je dana 01.12.2023. u Tuzli, u stanu svoje bivše vanbračne supruge E.M., svjestan da je ubodom nožem u vitalni dio tjela može usmrtiti, zadao jedan ubod u predjelu grudi, čime joj je nanio laku tjelesnu povredu", saopćeno je iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Optuženom S. O. rješenjem je naloženo ukidanje pritvora te puštanje na slobodu.

Podsjećamo, S. O. je 1. decembra prošle godine u Tuzli fizički napao bivšu nevjenčanu suprugu E. M., a nakon toga se sam prijavio policiji, koja ga je potom uhapsila. S druge strane, žena koja je upućena u bolnicu odbila je dalje liječenje.

Izvor:KLIX.BA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.