Glavni grad: U stanovima za socijalu živjeli funkcioneri DPS-a

Glavni grad: U stanovima za socijalu živjeli funkcioneri DPS-a

Stanove za potrebe funkcionera DPS-a koji su obavljali odgovorne funkcije u Glavnom gradu, renovirale su gradske službe i sve to o trošku građana, pa tako postoji evidencija o trošenju više hiljada eura za samo jedan od stanova u centru grada – i to za gletovanje, krečenje, navode iz Glavnog grada

U stanovima Glavnog grada, umjesto socijalno ugroženih, živjeli su funkcioneri bivše vlasti, zaposleni u lokalnoj samoupravi, a postoje sumnje i da su neki od njih ustupani članovima porodice "zaslužnih građana", saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni navode da je Sekretarijat za socijalno staranje otpočeo je reviziju prava po osnovu zakupa stana i utvrđuje sve okolnosti koje su od uticaja na prestanak ili obim prava.

– Nakon prikupljanja kompletnih podataka i obavljenog razgovora sa određenim brojem korisnika, predstavnici Sekretarijata će, za svaki od stanova koji se ne koristi namjenski, tražiti od zakupaca da dobrovoljno oslobode stan od lica i stvari, a u suprotnom će pokrenuti postupak za prinudno iseljenje. Do sada je izlaskom na teren predstavnika Sekretarijata za socijalno staranje utvđeno da je jedan broj zakupaca riješio stambeno pitanje, a nastavio da dalje živi u stanu, da su u stanu zatekli lica kojima je stan izdat u podzakup - jer su zakupci riješili stambeno pitanje ili žive kod rodbine i da su se određena lica ilegalno uselila u stanove Glavnog grada. Nakon odbijanja da dobrovoljno oslobode stan od lica i stvari, Sekretarijat je pokrenuo postupak za prinudno iseljenje kod nadležnog organa za ova lica. U narednom periodu će se pokrenuti postupci i za ostala lica koja nezakonito i dalje koriste stanove Glavnog grada – saopšteno je iz Glavnog grada.

Da je potpuno haotično stanje u dijelu evidencije imovine, govori i to da se do utvrđivanja vlasništva za neke od stanova došlo zbog neplaćenih računa za komunalije koji su pristigli Glavnom gradu na naplatu, navode iz Grada.

– Ipak, najgore od svega je što socijalno ugrožena lica zbog ovakvog odnosa bivše vlasti nisu bili u mogućnosti da koriste stanove koji su im namijenjeni. Osim stanova koji su korišćeni, postoje oni u kojima je pronađena velika količina otpada ili su obijeni i uništeni. Stanove za potrebe funkcionera DPS-a koji su obavljali odgovorne funkcije u Glavnom gradu, renovirale su gradske službe i sve to o trošku građana, pa tako postoji evidencija o trošenju više hiljada eura za samo jedan od stanova u centru grada – i to za gletovanje, krečenje… – zaključuju iz Glavnog grada. 

U kakvom su stanju neke od tih nekretnina najbolje pokazuju fotografije koje su poslali iz Glavnog grada. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.